Rory gaat nat op slothole

De Noord-Ier leek de tweede dag te besluiten waar hij hem begonnen was, maar Rory McIlroy struikelde op de slothole en gaf daarmee de regie van het DP World uit handen en aan een trio voormalige achtervolgers.

rory mcilroy

'Ik sla eigenlijk altijd een driver op die hole, ik voel me daar comfortabel bij, de hole past bij mijn slag', reageerde de Noord-Ier toen hem na afloop van de tweede ronde werd gevraagd of hij, met de koppositie op het spel, wel de juiste keuze had gemaakt op de tee van de par-5 achttiende. De bunkerslag en lay-up die dat opleverde waren nog tot daar aan toe, maar toen zijn approach naar de green het water vond, en hij tot overmaat van ramp ook nog eens geen up-and-down kon maken ,veranderde zijn voorsprong, door een dubbel bogey, als uit het niets in een achterstand.

Net zo min als de voorsprong geruststellend was, is de achterstand onoverkomelijk voor de voormalig nummer 1 van de wereld, waar zich hoe dan ook een fraaie climax van het seizoen lijkt aan te dienen. Misschien niet om de eerste plaats op de Order of Merit - Collin Morikawa staat halverwege 6e en is daarmee nog ruim zeker van de eindzege - maar voor de overwinning in de laatste wedstrijd van de Order of Merit zijn nog veel spelers in de race.

De beste papieren na 36 holes zijn voor Shane Lowry, John Catlin en Sam Horsfield die halverwege alle drie op -10 staan. Het drietal heeft daarmee een minimale voorsprong op Alexander Bjork en Rory McIlroy, die volgen op -9, die op hun beurt weer één slag voorsprong hebben op Collin Morikawa en Martin Kaymer.

Thomas Pieters en Thomas Detry staan vooralsnog dertiende, terwijl Johannes Veerman terrein inleverde op vrijdag. De Nederlandse Amerikaan opende prima met een foutloze eerste negen (-2) maar leverde na de turn in vier holes tijd drie slagen in waardoor hij zich voor het ingaan van het weekend terugvindt op de gedeeld twintigste plaats. Met -4 geldt voor hem echter war voor een groot deel van het veld geldt: de verschillen zijn klein waardoor er op weg naar de climax van het seizoen nog van alles mogelijk is.

Tour
  • Golfsupport