Razende Rory

De nummer acht van de wereld speelde zich op dag een van de seizoensfinale van de Europese Tour in Dubai naar een 65.

Rory McIlroy

McIlroy maakte een eagle en zes birdies op de par-72 Earth Course van Jumeirah.
De 32-jarige Noord-Ier won het DP Tour Championship al in een keer in 2012 en 2015. Hij is deze week op jacht naar zijn vijftiende zege op de Europese Tour.
Rory McIlroy staat na de openingsdag twee slagen voor in het klassement.
‘Ik kom hier nu al een jaar of twaalf en heb veel ervaring op deze baan’, zei hij na afloop. ‘En ik bewaar ook mooie herinneringen aan mooie slagen en mooie putts hier.’
‘Op deze baan is het een voordeel als je teeshots een carry van meer dan 300 yards (275 meter) hebt. Dan haal je veel bunkers uit het spel en is het landingsgebied ook breder.’
Er is vaak een ‘maar’ te verzinnen en die van vandaag is deze: sinds de eerste editie van dit Tour Championship in 2009 heeft maar één leider na de openingsronde het toernooi gewonnen. Dat was Robert Karlsson in 2015. De Zweed had wel een play-0ff nodig om Ian Poulter te kloppen.
McIlroy kan niet (meer) de winnaar van de Order of Merit van de Europese Tour worden. Na de eerste dag van het met negen miljoen dollar gedoteerde toernooi is de huidige nummer een, Collin Morikawa, nog steeds de voornaamste kandidaat.
De Brits Open-winnaar bracht een 68 in de boeken en dat betekende een betere score dan de mannen die hem eventueel nog zouden kunnen bedreigen.
En dan nog dit: Van de 53 spelers bleven er 35 onder par. De gemiddelde score was 70,55. De par-4 negende was de lastigste hole, de par-5 tweede de minst moeilijke.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 8.00 tot ongeveer 14.00 uur rechtstreeks uit.

Tour
  • Golfsupport.nl