Stroeve start Luiten en Van Meijel

Joost Luiten is het Dubai Championship net onder par begonnen, maar met -1 komt hij niet verder dan een 75ste plaats. Lars van Meijel had het nog lastiger. Joachim B. Hansen leidt op -9.

Stroeve start Luiten en Van Meijel

Klik hier voor het leaderboard van het Dubai Championship.

Luiten begon het laatste reguliere toernooi van het seizoen eigenlijk zoals het eigenlijk al het hele jaar gaat: moeizaam. Met bogeys op zijn eerste twee holes liep hij meteen achter de feiten aan en moest hij volop in de achtervolging.

Dat ging hem overigens behoorlijk goed af: in zijn resterende zestien holes maakte hij drie birdies en hield hij de fouten van de kaart. Het resultaat was een 71 (-1). Hiermee vindt hij zijn naam overigens pas terug op de 75ste plaats, want de Fire Course van Jumeirah golf Estates speelt niet lastig. De winnende score was vorig jaar -25 en de Deen Joachim B. Hansen nam alvast een flinke stap in die richting met een foutloze 63 (-9).

Lars van Meijel (75) had het zoals zo vaak dit seizoen lastig. Met vier bogeys een double bogey en drie birdies staat hij niet bij de beste honderd. Morgen zullen beide Nederlanders minder fouten moeten maken en zo veel mogelijk rood op de kaart moeten krijgen.

Van onze zuiderburen kwam Thomas Detry met een 67 (-5) en een gedeeld 11de plaats het best uit de startblokken. Nicolas Colsaerts (70) had een slag minder nodig dan Joost Luiten en begint morgen op de 61ste plaats (-2).

Tour
  • golfsupport