Masterplan op de Twentsche Golfclub van start

Infinite Variety Golf Holland, een lid van de CDP-partnership, is begonnen met de uitvoering van een masterplan bij de Twentsche Golf Club in Ambt-Delden. Het plan werd opgesteld met het doel om de baan leuk te houden voor spelers van alle niveaus, de kwaliteit van de greencomplexen te verbeteren en de strategie van elke hole te optimaliseren.
@media (max-width: 679px){#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628a166cc3abd img{#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628a166cc3abd img{#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628a166cc3abd img{#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-628a166cc3abd img{#fig-628a166cc3abd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}twentsche

Onder leiding van Jurrian van der Vaart worden dit najaar alle greensurrounds en greenside bunkers gerenoveerd. Vos Golf en Sport neemt de uitvoering voor haar rekening, tevens verzorgen zij al het onderhoud sinds begin dit jaar.

“We zijn voortvarend begonnen met het grotere grondverzet. Rond de greens waren veel heuvels gebouwd die zowel visueel als speltechnisch weinig positiefs bedroegen,” vertelt van der Vaart. “Deze grond wordt gebruikt om een groot aantal overbodig geworden bunkers te dempen, waarna we mooie glooiende surrounds kunnen profileren die veel meer variatie in het korte spel bieden.”

De machinist van Vos, bijgestaan door het greenkeepersteam en extra personeel, zal hierna de bunkers rondom de green bouwen. Van der Vaart gaat verder: “Door onze manier van bunkers bouwen kan ik de bunkers faces onder een grotere hoek maken dan voorheen, geholpen door het fijne hoekige zand. Er zal hierdoor veel meer visuele dreiging uitgaan van de bunkers, terwijl de speelbaarheid aanzienlijk wordt vergroot. Gecombineerd met infiltratiekratten waar nodig zorgt de drainerende capaciteit van het zand voor minder onderhoud gedurende het hele seizoen.”

Tegelijkertijd wordt de beregening vernieuwd door Aquaco. Bij alle greens worden back-to-back Perrot sproeiers geinstalleerd die zowel de greens als de surrounds van voldoende water kunnen voorzien. “Dit geeft de greenkeepers de mogelijkheid om heel gericht te kunnen sproeien waardoor ze de surrounds op een on-Nederlands niveau kunnen krijgen”, sluit Van der Vaart af.

“Belangrijkste reden voor de baanverandering was vooral het interessanter maken van de golfbaan voor leden en bezoekers. De van origine lange championship course kende voor de spelers die niet zo ver slaan te weinig uitdaging en hindernissen. We willen als een van de oudste verenigingen van Nederland de aansluiting behouden met de “nieuwe” generatie golfbanen. Vijf jaar lang is er met een bevlogen Werkgroep Baan en de architect gewerkt aan een plan om dit te verwezenlijken. We verwachten dat we na de complete vernieuwing weer een plekje terugveroveren in de top 20 van Nederland. Rust en ruimte hebben we hier cadeau gekregen, een fantastische golfaccommodatie kun je zelf creëren, en dat doen we met de inzet van vele leden” aldus bestuurslid Rob Ticheler. “De driving range en oefenfaciliteiten zullen in oktober ook een mooie facelift krijgen”.

Het project zal in 2022 verdergaan met het bouwen van 35 nieuwe teeboxen en 17 fairwaybunkers. Er wordt afgesloten met het spectaculair verbeteren van hole 2 en 3 door het uitgraven van een vijver en het verhogen van het teecomplex in 2023.

Laatste nieuws