Hovland opnieuw de sterkste in Mexico

Natuurlijk verdween de grijns niet van zijn gezicht nadat de immer goedlachse Noor met succes zijn titel had verdedigd in Mexico en daarmee alweer zijn vierde zege op de PGA Tour veilig had gesteld.

hovland

Wie hem zag lopen op de slotdag van het World Wide Technology Championship at Mayakoba, zou zomaar kunnen denken dat de 24-jarige Noor met een stel vrienden een gezellig zondags rondje aan het spelen was, maar misschien is het juist die uitstraling die van Hovland zo'n gevreesde speler maakt. De smiling assassin gaf de rest van het veld op de slotdag in elk geval geen schijn van kans op weg naar de zege.

Hovland kon ook redelijk ontspannen naar de slotronde natuurlijk na een uitstekende, en foutloze, 62 op zaterdag. Op zondag trok hij de lijn van de eerste dagen echter moeiteloos door en toen hij op de back-nine wat slagen inleverde had hij er al zoveel gewonnen dat hij op zijn gemakje naar de prijsuitreiking uit kon kijken.

Met een slotronde in 67 slagen en een totaal van 23 onder par hield hij runner-up Carlos Ortiz vier slagen achter zich, terwijl Justin Thomas de dag eindigde zoals hij hem begon, als nummer 3 van het klassement.

De overwinning van de Noor was niet alleen zijn vierde op de PGA Tour, het was ook zijn tweede in het Mexicaanse toernooi, waarmee hij de eerste speler in de geschiedenis van het evenement werd die het toernooi in twee opeenvolgende edities wist te winnen.

'Natuurlijk kwam ik hier met hoge verwachtingen naar toe, maar om het dan zo - en met vier slagen voorsprong - te eindigen... ik had niet beter kunnen wensen dan dit.'

Einduitslag

Nog geen abonnee van Golfers Magazine? Klik hier om te kijken of er voor jou een mooie aanbieding tussen staat en ontvang hét golftijdschrift van Nederland en België binnenkort thuis. De beste instructies, het nieuwste equipment, de mooiste banen en interessante reportages en interviews. Als lezer van Golfers Magazine ben je altijd van alles op de hoogte.

Tour
  • ProShots