Huizing in de gevarenzone

In lastige omstandigheden wist daan Huizing op de derde dag van de Grand Final onder par te duiken en winst te boeken op het leaderboard, maar toch verdween de kaart voor de Europese Tour iets verder uit het zicht.

Huizing in de gevarenzone

Het woei stevig en was koud vandaag op de T-Golf & Country Club op Mallorca, maar lastige omstandigheden bieden ook kansen: als je een lage ronde binnenbrengt, kun je goede zaken doen voor het leaderboard.

Huizing begon met drie birdies op de eerste negen, al moest hij tussendoor ook twee bogeys toestaan. De moeilijke tiende – waar hij de eerste twee ronden vier slagen inleverde – kwam hij gelukkig schadevrij door, toch kwam hij op de back-nine niet verder dan level par (twee birdies, twee bogeys).

Dat resulteerde dus net als gisteren in een 70 (-1) en wederom won hij hier een tiental plaatsen op het leaderboard mee: hij staat nu 18de op -1. Maar in de lijst waar het om – de weg naar promotie – zakte hij wéér wat verder weg.

Sterker nog: Huizing daalde in de 'projected standings' van de Order of Merit naar de 21ste plaats, terwijl er alleen voor de beste twintig spelers van de Challenge Tour een kaart voor de Europese Tour klaar ligt.

De Nederlander begon het slottoernooi van het seizoen op de 17de plaats en leverde de afgelopen de dagen steeds één of twee plaatsen in. Morgen zal hij het verloren terrein goed moeten maken. Morgen móet hij stijgen op de jaarranking en daarvoor zal hij beter moeten scoren dan zijn directe concurrenten. Kop omlaag en grinden dus. Ach, hij weet precies wat hij moet doen – aan ons de taak om tussendoor een klein schietgebedje te doen .

Klik hier voor het leaderboard van de Grand Final.

Tour
  • Golfsupport