Dure hole voor Huizing

Met een 70 (-1) won Daan Huizing in de seizoensfinale van de Challenge Tour ruim tien plaatsen, maar het hadden er een stuk meer kunnen zijn.

Dure hole voor Huizing

Na een briljante eerste negen, met vijf birdies een bogey, meldde de Nederlander zich halverwege de dag zelfs even brutaal in de top tien, maar de moeilijke par 4 tiende hole maakte aan die opmars bruut een einde. Huizing moest hier een triple bogey 7 noteren en kwam na dat drama niet verder dan acht parren op rij voor een 70 (-1).

De 432 meter lange par-4 tiende is deze week met afstand de moeilijkste hole de T-Golf & Country Club. Gisteren kwamen de 45 spelers van de Grand Final er tot een gemiddelde van 4,56 en vandaag was het met 4.47 niet veel beter. Er werd in det tweede ronde geen enkele birdie gemaakt, tegen 16 bogeys, 3 double bogeys en die ene triple bogey van Huizing als triest dieptepunt.

Hoe duur die drie slagen uiteindelijk zullen zijn, weten we pas na 72 holes. Met zijn ronde onder par steeg de 31-jarige Zwollenaar weliswaar van de 38ste naar de 26ste plaats (par), maar volgens de 'projected standings' staat hij net als gisteren 19de op de Order of Merit. Nog net aan de goede kant dus, maar met heel weinig ruimte voor nieuwe misstappen. Het zal sowieso een razend spannend weekend worden.

Bovenin delen de Zuid-Afrikanen JC Ritchie (67) en Oliver Bekker (69) vooralsnog de koppositie (-7).

Klik hier voor het leaderboard van de Grand Final.

Tour
  • Golfsupport