Slechte start Huizing

Met een ronde boven par had Daan Huizing in de seizoensfinale van de Challenge Tour niet de start die hij voor ogen had, maar er is nog niets verloren.
@media (max-width: 679px){#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfcd1ecfdb img{#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfcd1ecfdb img{#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfcd1ecfdb img{#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfcd1ecfdb img{#fig-61abfcd1ecfdb img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Slechte start Huizing

De 31-jarige Zwollenaar staat al het hele seizoen in de top twintig van de Challenge Tour – en dus in de rij voor promotie naar de Europese Tour – maar deze week is op Mallorca een goed resultaat noodzakelijk om die kaart echt binnen te halen. Met 45 spelers is het veld klein, terwijl de prijzenpot met 450.000 euro juist groot is – dan kan het hard gaan, zowel omhoog als naar beneden.

Vooralsnog is het voor de Nederlander na de eerste 18 holes 'naar beneden'. Pas op hole-17 wist Huizing een birdie te maken, terwijl hij in de holes daarvoor wel twee keer een bogey moest noteren. Die 72 (+1) betekent vooralsnog een 38ste plaats, waarmee hij slechts vier spelers achter zich weet te houden.

Zoals gezegd: dat is beslist niet de start die hij voor ogen had (lees hier zijn voorbeschouwing), maar het is ook niet zo dat de schade niet meer te repareren valt. Sterker nog: Huizing levert 'virtueel' vooralsnog slechts twee plaatsen in op de Order of Merit, en met een 19de plaats ligt er gewoon nog een kaart voor de Europese Tour voor hem klaar.

Maar die 'projected standings' zeggen eigenlijk maar bitter weinig. Als zijn directe concurrenten morgen beter scoren, kan hij zomaar buiten de boot vallen. Het is dus zaak het vizier op scherp en de zenuwen onder controle te krijgen en omhoog te kijken op het leaderboard. Er is in de Gand Final geen cut, dus het is een kwestie van een lange adem: vier ronden lang grinden en de boel bij elkaar houden, met hopelijk aan het eind de beloning.

De leiding is na achttien holes met -6 overigens in handen van de Oostenrijker Nemecz Lukas en de Deen Espen Kofstad. De top tien begint op -3.

Klik hier voor leaderboard van de Grand Final.

Laatste nieuws