Nu of nooit, Daan

Daan Huizing kan op Mallorca een kaart voor de Europese Tour 2022 veroveren … Joost Luiten en Wil Besseling naar de Algarve … Viktor Hovland verdedigt titel in Mexico … Europese vrouwen naar Saoedi-Arabië

Daan Huizing

Europese Tour

Toernooi: Portugal Masters
Data: 4 - 7 november 2021
Baan: Dom Pedro Victoria Golf Course, Vilamoura, Algarve (Por)
Lengte: 6.574 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 1.500.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 - 18.00 uur. Zondag van 13.00 -17.30 uur.
Mooie namen: Matt Wallace, Robert MacIntyre, Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard, Thomas Pieters, Sebastian Soderberg, Padraig Harrington en Pablo Larrazabal
Nederlanders: Joost Luiten en Wil Besseling
Winnaar in 2020: George Coetzee (Z-A)
Laatste vijf winnaars: 2020 - George Coetzee (Z-A), 2019 - Steven Brown (Eng), 2018 - Tom Lewis (Eng), 2017 - Lucas Bjerregaard (Den), 2016 - Padraig Harrington (Ier)
Bijzonderheden: Nog twee weken en we weten of er Nederlanders mee kunnen doen aan het Tour Championship in Dubai.
Joost Luiten en Wil Besseling spelen deze en volgende week (AVIV Dubai Championship), maar de derde kandidaat, Darius van Driel, slaat Portugal over en kan zo goed als zeker niet in dat laatste reguliere toernooi in Dubai spelen. De kansen van Luiten en Besseling zijn overigens niet erg groot als je de jaarranglijst van de Europese Tour bekijkt. Het lijkt erop dat een plaats in de top-73 nodig is om je te plaatsen, maar zekerheid kan niemand geven
Lars van Meijels seizoen is voorbij. Hij zal het in 2022 moeten doen met een kaart die mogelijk te slecht is om veel te spelen.
Het Portugal Masters wordt gespeeld op de door Arnold Palmer ontworpen Victoria Course. Je moet laag gaan om een goed resultaat te behalen.
De winnende scores van de laatste vijf edities: -16, -17, -22, -20 en -23. Het was op deze baan dat de Engelsman Oliver Fisher in 2018 als eerste speler op de Europese Tour een 59 liet noteren.
Twee keer kreeg een speler een 60 achter zijn naam en negen keer een 61.
Joost Luiten werd tweede in 2016. Vorig jaar miste hij de cut.
In 2020 werd Wil Besseling keurig veertiende.
Vanaf donderdag 10.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

PGA Tour

Toernooi: World Wide Technology Championship at Mayakoba
Data: 4 - 7 november 2021
Baan: El Camaleon Course at Mayakoba, Riviera Maya (Mex)
Lengte: 6.416 meter
Par: 71
Prijzengeld: $ 7.200.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 20.00-23.00 uur. Zaterdag en zondag van 19.00-22.00 uur.
Mooie namen: Justin Thomas, Brooks Koepka, Viktor Hovland, Sergio Garcia, Abraham Ancer, Justin Rose, Tyrrell Hatton, Tony Finau en Shane Lowry
Winnaar in 2020: Viktor Hovland (Noo)
Laatste vijf winnaars: 2020 - Viktor Hovland (Noo), 2019 - Bredon Todd (VS), 2018 - Matt Kuchar (VS), 2017 - Patton Kizzire (VS), 2016 - Pat Perez (VS)
Bijzonderheden: Uitgerekend in de week dat er meer duidelijkheid moet komen over de Saoedische aanval op de Tours die hun waarde allang hebben bewezen, is de PGA Tour te gast op een baan die is ontworpen door de saboteur van dienst: Greg Norman.
Dit Mexicaanse toernooi staat al sinds 2007 op de kalender. Het is een course waar je net als in Portugal - zie boven - laag moet gaan. Ben je twintig onder, dan maak je een goede kans.
Een groot aantal sterke spelers reist af naar Mexico om te voorkomen dat de Noor Viktor Hovland de eerste is die met succes zijn titel verdedigt.
Vanaf donderdag 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour


LPGA Tour

Voor Anne van Dam is het Pelican Women’s Championship in Florida (11-14 november) het volgende en ook laatste toernooi van de LPGA Tour 2021. Het is haar laatste kans om in de top-100 van de ranking te komen.
Meer bijzonderheden via website LPGA Tour


Ladies European Tour

Toernooi: Aramco Saudi International Presented by Public Investment Fund
Data: 4 -7 november
Baan: Royal Greens Golf & Country Club, Jeddah (S-A)
Lengte: 5.778 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 1.000.000Nederlanders: Geen
Bijzonderheden: De hoofdsponsor van het toernooi is het PIF, het investeringsfonds van Saoedi-Arabië, waarin naar verluidt vijfhonderd miljard dollar zit.
Een deel van dit geld wordt besteed aan een poging tot ontwrichting van de grote Tours. De LET ligt aan het infuus van die circuits, maar de CEO, Alexandra Armas, wringt zich in alle bochten om maar in het gevlei van de Saoedi’s te komen. Je kunt deze week rekenen op tal van loftuitingen op een land, waarin de algemeen aanvaarde rechten van de mens en van de vrouwen in het bijzonder dag in, dag uit niet of nauwelijks worden gerespecteerd. Misschien moet mevrouw Armas Goethe’s op weg naar Jeddah Goethe’s Faust maar eens lezen.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 6.00 uur Live Scoring via de website van de Ladies European Tour


Challenge Tour

Toernooi: Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A
Data: 4 -7 november
Baan: T-Golf & Country Club, Mallorca, Balearen (Spa)
Lengte: 7.112 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 450.000
Nederlanders: Daan Huizing
Bijzonderheden: Dit is de week der weken voor Daan Huizing.De nummer zeventien moet aan het einde van de seizoensfinale in de top-20 van de jaarranglijst staan om volgend seizoen op de Europese Tour te spelen.
De beste 45 van de huidige ranglijst doen mee op Mallorca (geen cut) en er zijn zoveel punten te verdienen dat er nog van alles mogelijk is.

Tour
  • Golfers Magazine