Herbert houdt hele veld achter zich

De vraag was niet óf iemand zijn eerste toernooi op de PGA Tour ging winnen, maar wie. Het werd Lucas Herbert, al gooide Patrick Reed nog bijna roet in het eten.

herbert

Om te zeggen dat het Butterfield Bermuda Championship niet sterk bezet was, was nog zacht uitgedrukt. De grote namen lieten zonder uitzondering verstek gaan op het desondanks met meer dan zes miljoen dollar rijk gedoteerde toernooi.

Toch leek het er zondag plotseling op dat de enige hoog geplaatste speler op de wereldranglijst die wel aan de start verscheen er alsnog met de buit vandoor zou gaan.

Patrick Reed, nummer 24 van de wereldranglijst voor de start van het toernooi, kreeg het op de laatste negen op zijn heupen en tekende mede door vier birdies op de laatste zes holes voor een slotronde in zes onder par. Met een totaal van veertien onder par sprong hij van de vijftiende plek naar de eerste plek, al moesten nog veel spelers hun ronde afmaken.

In lastige omstandigheden, het waaide flink, en met de spanning van een mogelijke zege in het achterhoofd, lukte het vrijwel niemand om Captain America voorbij te steken. 'Vrijwel' niemand want uiteindelijk slaagde Lucas Herbert wél in die opdracht.

De Australische nummer twintig van de Europese Order of Merit hield het hoofd koel en deed wat hij moest doen om, na twee zeges op de Europese Tour, voor het eerst in Amerika te winnen. Met een degelijke 69 op de slotdag hield hij iedereen minstens één slag achter zich.

Einduitslag

Nog geen abonnee van Golfers Magazine? Klik hier om te kijken of er voor jou een mooie aanbieding tussen staat en ontvang hét golftijdschrift van Nederland en België binnenkort thuis. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van alle ins en outs over jouw sport. Tien keer per jaar, 132 pagina's. Interviews, reisverhalen, baanreviews, equipmenttests, columns en meer. Echte golfers kunnen niet zonder Golfers Magazine.

Tour
  • ProShots