Law wint onder de lampen, Coffa eindigt in staart

Hoewel ze zich op de slotdag nog enigszins herstelde, kwam de Nederlandse niet meer weg van de laatste plaats in de Dubai Moonlight Classic.

coffa

Met een paar plaatsen winst op de Order of Merit kan ze het volgende jaar een heel ander aanzien geven, maar in Dubai slaagde de Brabantse allerminst in die opdracht.

In het goeddeels onder kunstlicht gespeelde Moonlight Classic wist Coffa niemand achter zich te houden op het leaderboard en eindigde ze met +15 gedeeld laatste.

Na een desastreuze openingsronde in 81 slagen stond ze al voorlaatste, de 77 van de tweede dag was weliswaar een paar slagen beter, maar deden haar klassering geen goed, en dat gold ook voor de 73 op de slotronde, die weliswaar opnieuw een verbetering in score was, maar haar klassering niet beter maakte.

Met een totaal van +15 eindigde de Nederlandse gedeeld laatste op het leaderboard, op maar liefst dertig slagen achterstand van winnaar Bronte Law, die met -15 Maria Fassi nipt voor bleef.

Voor Coffa, de nummer 63 op de Order of Merit, rest nog één kans om zich naar de top-60 en een uitstekende kaart voor 2022 te spelen. In het met zes ton rijk gedoteerde slottoernooi, dat eind november in Spanje plaatsvindt, kan ze haar 2022 met een mooi resultaat een totaal andere start geven.

Tour
  • LET / Tristan Jones