Saoedi's geven niet op

De strijd tussen de PGA Tour en de oliedollars uit Saudi-Arabië is nog allerminst voorbij nu een nieuwe stap aanstaande lijkt met niemand minder dan Greg Norman als mogelije voorman.

greg norman

Dat uitgerekend de Great White Shark als mogelijk boegbeeld naar voren wordt geschoven is op zich weinig verrassend te noemen. De Australier ijverde decennia geleden al voor een World Tour, en hoewel dat idee destijds niet van de grond kwam, vormde het wel de basis voor de World Golf Championships, maar liet het idee - belangrijker nog - Norman nooit los.

De vorig jaar geopenbaarde plannen om met oliegeld een circuit op te zetten voor de happy few zal hem als muziek in de oren hebben geklonken, al waren de reacties ook nu weer niet mals.
Niet alleen meldden verschillende topspelers direct geen interesse te hebben in een nieuw circuit, de PGA Tour maakte al snel duidelijk dat ze een dergelijk initiatief noch zouden steunen, noch zomaar voorbij zouden laten gaan.
In woord ('Spelers die zich aansluiten verliezen hun speelrechten op de PGA Tour') alsmede in daad (Inniger samenwerking mer de Europese Tour en het instellen van een bonuspool voor de meest betrokken spelers via de PIP) liet het grootste circuit van zich horen waarna het stil werd vanuit het kamp van de initiatiefnemers in wat inmiddels de Pro Golf League heette.

Tot vandaag, althans zo lijkt het, want een kleine groep journalisten wereldwijd ontving een uitnodiging voor een persbijeenkomst vooruitlopend op een grotere aankondiging van een nieuwe, door de Saoedi's gesteunde wedstrijdenreeks, waarbij Greg Norman naar voren werd geschoven als voorzitter.
Details ontbreken, maar onder meer GolfWeek meldt dat de deelnemers is gevraagd om in elk geval to begin volgende week geen details van de bijeenkomst prijs te geven.

Wordt vervolgd...

Tour
  • Golfsupport