Deze week in golf: Oranje massaal naar Spanje

Een maand na de laatste wedstrijd op de DP World Tour volgt de herstart van het circuit op het vaste land van Europa. Niet minder dan zes landgenoten pakken die kans met beide handen aan.

luiten

DP World Tour
Toernooi: ISPS Handa Championship in Spain

Data: 21-24 april 2022
Baan: Lakes Course, Infinitum
Lengte: 6367 meter
Par: 70
Prijzengeld: €2.000.000
Televisie: Donderdag en vrijdag van 14.00 tot 19.00, zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.30 op Ziggo.
Bijzondere namen: Bernd Wiesberger, Nicolai en Rasmus Hojgaard, Pablo Larazabal, Thomas Bjorn
Nederlanders:
Johannes Veerman, Wil Besseling, Darius van Driel, Joost Luiten, Daan Huizing, Lars van Meijel
Bijzonderheden: Een nieuw toernooi op de kalender, de eerste van twee opeenvolgende toernooien in Spanje ook. Het veld is, zoals bij een klein toernooi op de DP World te verwachten is, niet heel sterk, maar dat biedt hoe dan ook kansen voor de Nederlanders. Al was het maar omdat er voor iedere speler met speelrecht plek is deze week. Als de macht van het getal een bijdrage kan leveren aan succes, dan is dit misschien wel het moment: maar liefst zes Nederlanders doen op de door Greg Norman ontworpen baan even ten zuiden van Tarragona mee. Een goed resultaat zou voor elk van hen zeer welkom zijn. Als de kaarten vandaag verdeeld zouden worden zouden alleen Wil Besseling en Johannes Veerman hun speelrecht houden. Gelukkig is het seizoen nog lang. Sterker, nu we eindelijk in Europa zijn kan je net zo goed zeggen dat het nu pas echt gaat beginnen ook.

PGA Tour
Toernooi: Zurich Classic

Data: 21-24 april 2022
Baan: TPC Louisiana
Lengte: 6714 meter
Par: 72
Prijzengeld: $8.300.000
Televisie: Op GolfTV alle dagen live
Laatste winnaars:
2021 - Marc Leishman/Cameron Smith, 2020 - niet gespeeld ivm covid, 2019 – Jon Rahm/Ryan Palmer, 2018 – Billy Horschel/Scott Piercy, 2017 – Jonas Blixt/Cameron Smith
Bijzonderheden: Dit is een toernooi dat al in 1938 voor het eerst werd gespeeld en dat tot en met 2016 een gewone 72-holes formule kende. Vanaf dat jaar werd de formule omgegooid en werd het daarmee een van de weinige toernooien die in een ander format dan vier dagen strokeplay wordt gespeeld. Op donderdag en zaterdag gaan de tweetallen de baan in voor fourball-betterballs en op vrijdag en zondag voor foursomes. Veel birdies, een ontspannen sfeer, en een prijzengeld waar vrijwel elke wedstrijd op de DP World Tour alleen maar van kan dromen. Er komen enkele opvallende duo's in de baan, maar de meeste ogen zullen ongetwijfeld gericht zijn op Morikawa/Hovland.

Live scoring

LPGA Tour
Toernooi: DIO Implant Open

Data: 21-24 april 2022
Baan: Wilshire Country Club
Lengte: 5898 meter
Par: 71
Prijzengeld: $1.500.000
Laatste winnaars:
2021 - Brooke Henderson, 2020 - niet gespeeld ivm covid, 2019 - Minjee Lee, 2018 Moriya Jutanugarn
Nederlanders: Dewi Weber

Leaderboard

Ladies European Tour
Toernooi:
Australian Women's Classic
Data: 21-24 april 2022
Baan: Bonville Golf Resort
Lengte: 5715 meter
Par: 72
Prijzengeld: €240.000
Bijzonderheden:
Na twee opeenvolgende toernooien in Thailand staat nu een double-header in Australie op de rol. Zonder Nederlandse inbreng want Pasqualle Coffa koos er voor om na een teleurstellende seizoensstart terug naar Nederland te reizen om de batterij op te laden voor de toernooien die weldra ook weer in Europa gespeeld zullen worden.

Leaderboard

De Pro Golf Tour is deze week in Egypte, de Challenge Tour ligt nog even stil, en na de voorjaarswedstrijden van afgelopen week gaat de vaderlandse competitie dit weekend verder met alweer de vierde speelronde.

Nog geen abonnee van Golfers Magazine? Klik hier om te kijken of er voor jou een mooie aanbieding tussen staat en ontvang hét golftijdschrift van Nederland en België binnenkort thuis. Zo ben je altijd op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van golfen. Editie 3 ligt nu in de winkel.

Tour
  • Golfsupport