Weber op koers voor LPGA

Nederlandse probeert via Qualifying School alsnog door te stromen van Symetrra Tour naar hoogste niveau

dewi weber

Omdat ze er niet in slaagde om zich via de Order of Merit van de Symetra Tour naar de LPGA te spelen, en haar 41ste plaats op diezelfde jaarranglijst ook niet goed genoeg was om direct tot Final Stage te worden toegelaten, wacht de Groningse een lange route op weg naar de gewenste kaart voor de LPGA. Alvorens er in het achtdaagse toernooi kaarten worden verdeeld moet ze daar eerst nog maar zien te komen via de zogenaamde Second Stage.

In die missie slaagde Weber. In Florida eindigde ze het vierdaagse evenement als gedeeld 25ste, met -5 twee slagen beter dan de score van -3 die nodig was om door te mogen naar de volgende fase van de afvalrace.

Weber begon het toernooi met een 74 matig, maar herstelde zich daarna prima met rondes in 69, 70 en nog eens 70 slagen. Hoewel ze met -5 maar liefst veertien slagen toe moest geven op winnaar Pauline Roussin-Bouchard, mag ze zich, net als zuiderburen Leslie Coots en Laura Gonzalez Escallon, gaan voorbereiden op Final Stage dat in de eerste twee weken van december wordt gespeeld op Magnolia Grove en Highland Oaks en waar in elk geval 45 kaarten voor de LPGA van 2022 zullen worden vergeven.

Einduitslag

Nog geen abonnee van Golfers Magazine? Klik hier om te kijken of er voor jou een mooie aanbieding tussen staat en ontvang hét golftijdschrift van Nederland en België binnenkort thuis. Zo ben je altijd op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van golfen.

Tour
  • Golfsupport