Winther wint

Jeff Winther hield op de slotdag van het Mallorca Golf Open zijn hoofd koel en tekende voor zijn eerste overwinning op de Europese Tour.

Winther wint

De 33-jarige Deen maakte op donderdag en zaterdag een 62 (-8), terwijl hij op de lastige, winderige vrijdag tekende voor een 71. Ook vandaag trok de wind wat aan, maar een 70. bleek net voldoende om met een totaal van 265 slagen (-15) een slag voorsprong over te houden op een drietal achtervolgers.

Winther maakte het op de slothole nog wel heel even spannend door een puttje van vijftig centimeter voor par te missen. Hij hield een putt van dezelfde lengte voor de overwinning over, wat op de ondermaatse greens van Golf Santa Ponsa nog best spannend was, maar kreeg het bij zijn tweede poging wel voor elkaar. De enige bogey van het weekend was voldoende voor zijn eerste overwinning op het hoogst niveau.

'Stretch (zijn caddie Ian Moore, red.) wist me me hele tijd af te leiden met andere dingen dan golf', aldus een opgeluchte Winther. 'Dat werkte heel goed.'

Joost Luiten ging voor de tweede dag op rij rond in 68 slagen (vijf birdies, drie bogeys) en steeg hiermee naar de 34 plaats (-4) in het klassement. Vooral rond de turn had hij een 'dure stretch', met drie bogeys in vier holes tijd, waaronder de vermaledijde par-3 twaalfde, waar hij deze week vier keer een slag moest inleveren. Op de Order of Merit levert de Bleiswijker met dit resultaat waarschijnlijk een aantal plaatsen in, zodat hij de komende weken een goed resultaat nodig heeft om de seizoensfinale van de partij te zijn.

Lars van Meijel besloot het toernooi met een ronde level par (70), na vier birdies en vier bogeys. Het resulteerde in een 54ste plaats (par).

Tour
  • Golfsupport