Luiten onder par

Met een 68 (-2) wist Joost Luiten het voor het eerst deze week van de baan te winnen. Lars van Meijel leverde met een 72 flink terrein in.

Luiten onder par

Luiten begon moving day van het Mallorca Golf Open op de 53ste plaats en maakte zijn intenties meteen duidelijk met birdies op hole elf, zestien en zeventien. Op de par-3 twaalfde moest hij – voor de derde keer deze week – een slag inleveren, wat resulteerde in een eerste negen in 33 slagen (-2).

Na de turn volgde een serie parren, waarna een birdie op hole zes zelfs de top-25 in beeld bracht. Helaas leverde de 35-jarige Bleiswijker net als gisteren een slag in op hole negen, waardoor – na twee keer een 70 – een 68 het maximaal haalbare bleek. Hiermee won Luiten een kleine vijftien plaatsen. Hij begint de slotdag op de 40ste plaats (-2).

Lars van Meijel kwam op dag drie niet verder dan een 72 (+2), waarmee hij zakte van de 32ste naar de 57ste plaats (par). De eerste negen was met een birdie en een bogey nog redelijk standaard, maar na de turn veranderde zijn scorekaart in een kleurplaat: drie birdies, drie parren, een bogey en twee double bogeys. Hij schoot er uiteindelijk weinig mee op.

Met nog achttien holes te spelen heeft de Deen Jeff Winther (-15) dankzij een fabuleuze 62 twee slagen voorsprong op Jorge Campillo (-13) en drie op Alvaro Quiros en Sebastian Soderberg (-12).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport