Geen Nederlands spektakel op Mallorca

Lars van Meijel en Joost Luiten haalden de cut in het Mallorca Golf Open, maar het gat met de bovenste regionen van het leaderboard is al fors. Darius van Driel is klaar.

Geen Nederlands spektakel op Mallorca

Lars van Meijel ging gisteren in 68 slagen rond op de par-70 van Golf Santa Ponsa en vandaag had hij twee slagen nodig. Hiermee is hij halverwege het Mallorca Golf Open de beste Nederlander in het veld (T32 op -2), maar het komt nog niet in de buurt van het wondertje dat hij nodig heeft om zijn tourkaart voor volgend jaar veilig te stellen. Van Meijel bivakkeert rond de 175 plaats op de Order of Merit en zal meer dan vijftig plaatsen moeten stijgen om in de buurt van lijfsbehoud te komen.

Joost Luiten ging voor de tweede dag op rij rond in level par (70). Gisteren maakte hij twee birdies en twee bogeys, vandaag was het drie om drie. Met level par ziet de zesvoudige winnaar op de Europese Tour zijn naam terug op de 53ste plaats. Het gat met de top tien is halverwege de wedstrijd opgelopen tot zes slagen.

Niet elke speler in het veld kon zijn tweede ronde afmaken, maar dat de +3 van Darius van Driel (72-71) te veel is om er dit weekend bij te zijn, is duidelijk.

De koppositie is halverwege de wedstrijd in handen van de Zuid-Afrikaan Bryce Easton, die op -11 een gat van maar liefst vijf slagen heeft op een groep van vijf achtervolgers, waaronder ook oudgediende Alvaro Quiros (-7),

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport