Middelmatig op Valderrama

Joost Luiten en Wil Besseling moesten in het Andalucia Masters genoegen nemen met de gedeelde 37ste plaats.

Joost Luiten

Luiten, die twee keer tweede werd op de misschien wel moeilijkste baan van het Europese vasteland, begon met twee birdies, maakte nog voor de turn vier bogeys om vervolgens drie birdies op de laatste vijf holes te produceren.
Dat leverde de Nederlandse nummer een op de wereldranglijst (foto boven) een 70 en een totaal van drie boven par op.
Ook Wil Besseling finishte op drie boven. Hij noteerde drie birdies, twee bogeys en - op de par-5 elfde - een double bogey. Alles bij elkaar finishte de man uit West-Friesland met een 72.
Joost Luiten speelt volgende week op Mallorca, maar Wil Besseling laat dat toernooi aan zich voorbij gaan.

De 27-jarige Matthew Fitzpatrick behaalde in het zuiden van Spanje zijn zevende zege op de Europese Tour in 154 toernooien. Het was zijn eerste succes sinds de winst in het Tour Championship 2020 van de Europese Tour, vorig jaar december.
Fitzpatrick startte het jaar met een aantal goede prestaties op de PGA Tour, maar daarna werd zijn vorm minder - met als dieptepunt een buitengewoon matig optreden in de Ryder Cup.
De Engelsman begon de laatste ronde op de par-71 baan van Valderrama op drie slagen van zijn landgenoot Laurie Canter. Die zakte echter weg - onder andere door drie bogeys op de tweede negen en twee op de laatste drie holes. Na 76 en met een score van twee onder werd de inwoner van Bath gedeeld vierde.
Omdat Matthew Fitzpatrick alleen maar parren bleef maken, leek Sebastian Soderberg ineens te kloppen man, zeker na een knappe birdie op de moeilijke par-3 vijftiende.
Maar op de par-5 zeventiende had de Zweed een lost ball en dat koste hem een double bogey. Prompt besloot hij ook nog met een bogey voor een 70 om samen met de Australiër Min Woo Lee met drie onder tweede te worden - op drie slagen van Fitzpatrick, die niet in paniek raakte van al die parren op rij.
De speler uit Sheffield birdiede zestien en zeventien om vervolgens een goede par op de slothole te maken. De dagscore van 69 leverde hem een winnend totaal van zes onder par op.
Eindstand via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl