Canter pakt koppositie en slaat gat

Er op en er over is een bekende term in de wielersport, maar het was zaterdag ook van toepassing op de actie van Laurie Canter, die met een uitstekende vier onder par Langasque afloste als koploper op Valderrama

canter

Of het gat van drie slagen dat hij sloeg genoeg is, is nog lang niet zeker. De verduiveld lastige baan in Sotogrande laat de spelers geen seconde met rust en ook met een schijnbare geruststellende marge kan de Engelsman niet op zijn lauweren rusten.

Niet eens omdat er uit het achterveld laag gescoord zal worden - al liet David Lipsky met -7 zien dat je als alles meezit ook hier laag kan gaan. Aan de andere kant lieten alleen al in de top-10 vijf spelers een score boven par noteren als teken dat misschien nog wel sneller de andere kant op kan gaan.

Vooralsnog heeft Canter in elk geval goede papieren om in het Estrella Damm Andalucia Masters zijn eerste zege op het hoogste niveau in de wacht te slepen. Zeker als het hem zondag lukt om net zoveel birdies te maken als zaterdag (8) en iets minder slagen in te leveren (4) en mannen als Fitzpatrick (-4) en Lipsky (-3) het niet op hun heupen krijgen.

De Nederlanders doen op de laatste dag niet meer mee om de prijzen, al zit een top-10 notering er zeker nog wel in. Joost Luiten zal daarvoor het laagst moeten gaan. De Nederlandse nummer 1 slaagde er ook in de derde ronde niet in onder par te gaan en maakte - na drie bogeys vlak na de turn - pas op de voorlaatste hole zijn eerste birdie van de dag voor een 73 en een totaal van +4.

Wil Besseling kwam ook niet onder par, na een ronde met twee birdies en twee bogeys, maar schoof met een ronde level par wel weer wat op in het klassement waar hij met nog achttien holes te spelen gedeeld 21ste (+2) staat, slechts twee slagen buiten de top-10.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport