Luiten en Besseling zij aan zij

Op een opnieuw moeilijke dag op Valderrama wisten beide Nederlanders ruim aan de goede van de cutline te blijven. Met een tussentotaal van +2 is alles nog mogelijk in het weekend.
@media (max-width: 679px){#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfba056dcd img{#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfba056dcd img{#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfba056dcd img{#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61abfba056dcd img{#fig-61abfba056dcd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}joost luiten

Dat het - als altijd - moeilijk spelen was in de tweede ronde van het Andalcia Masters was met één blik op het leaderboard wel duidelijk. Van de 126 deelnemers wisten op dag 2 slechts achttien spelers een score onder par binnen te brengen, de nummer laatst (Haydn Porteous) verliet Spanje na 36 holes met een totaal van 23 boven par, terwijl 's werelds nummer 1 nog net bij de beste honderd wist te blijven maar met +10 de cut ruim miste.

Die cutline kwam uiteindelijk te liggen op +5, slechts twaalf spelers staan halverwege onder par, en ook de koploper, Romain Langasque, kreeg de baan met -4 niet echt op de knieën.

Dat geldt ook voor Joost Luiten en Wil Besseling al kunnen beide Nederlanders bij het ingaan van het weekend niet alleen tevreden terugkijken op de eerste helft van het toernooi, maar ook hoop koesteren op een goed weekend.

Joost Luiten, die opende met een 73, begon de dag goed met birdies op tien en elf, maar wist daarna geen enkele slag meer te winnen. Omdat hij echter ook nauwelijks slagen inleverde (bogey op dertien en achttien) én de omstandigheden zo moeilijk waren, klom hij ondanks een ronde level par van de 26ste naar de 13e plaats op het leaderboard.

Op die plek staat ook Wil Besseling. De Noord-Hollander leek lang op weg om zijn topnotering te behouden, maar stapte in het tweede deel van de ronde op een vier holes durende bogey-train. Besseling, die de turn bereikte in level par, leverde slagen in op dertien, veertien, vijftien en zestien, alvorens de trein met een birdie op zeventien te verlaten. Waar Luiten met level par flink steeg, leverde Besseling met een omloop in drie boven par ongeveer net zoveel plaatsen in waardoor beiden zaterdag met +2 het weekend ingaan.

Leaderboard

Op de Challenge Tour moet het veld het in het weekend doen zonder Nederlandse inbreng. Daan Huizing herstelde zich met een foutloze -4 goed van zijn openingsronde in twee boven par, maar kwam met een totaal van -2 precies één slag tekort om door te mogen naar het weekend. Ook voor Robbie van West viel het doek, met dezelfde score ook nog eens, na een tweede omloop in level par.

Voor Huizing wordt het de komende weken door de gemiste cut nog spannender dan het al was. Terwijl de concurrentie voor een plek bij de beste twintig van de Order of Merit nog in de strijd is, moet de Nederlander afwachten hoeveel plaatsen hij zakt op de jaarranglijst waar hij nu nog zeventiende staat.

Leaderboard

Laatste nieuws