Luiten op favoriete baan

Valderrama test spelers tot het uiterste …. PGA Tour blijft in Las Vegas … Van Dam naar New York … Challenge Tour nadert ontknoping

Valderrama

Europese Tour

Toernooi: Estrella Damm N.A. Andalucía Masters
Data: 14 - 17 oktober 2021
Baan: Real Club Valderrama, Sotogrande, Cadiz (Spa)
Lengte: 6.425 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 3.000.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 14.00-19.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.30-18.00 uur
Mooie namen: Jon Rahm, Bernd Wiesberger, Rafa Cabrera Bello, Nicolai Højgaard, Richard Bland, Adri Arnaus, Pablo Larrazabal en Aaron Rai
Nederlanders: Joost Luiten en Wil Besseling
Winnaar in 2020: John Catlin (VS)
Laatste winnaars: 2020 - John Catlin (VS), 2019 - Christiaan Bezuidenhout, 2018 - Sergio Garcia, 2017 - Sergio Garcia, 2011 - Sergio Garcia
Bijzonderheden: Valderrama is de beste baan van het Europese vasteland en een mooie gastheer voor een van de laatste wedstrijden van het seizoen 2021.
Je hebt er echt alle stokken uit je tas nodig, de greens zijn moeilijk én snel. Dan is er ook nog de Levante, de wind die vaak een serieuze opponent is.
Jammer dat Darius van Driel - de hoogstgeplaatste Nederlander op de Order of Merit - en Lars van Meijel niet mee kunnen doen, maar Joost Luiten en Wil Besseling staan wel op de deelnemerslijst. De West-Fries dankt de deelname aan zijn top-10 plaats in Madrid.
Joost Luiten speelt vaak goed op Valderrama. Hij werd er twee keer tweede: een keer in dit toernooi (achter Garcia) en een keer in het Spaans Open (achter Andrew Johnston). Al met al eindigde Luiten er drie keer in de top-10 en vijf keer in de top-20.
Wil Besseling speelde één officieel toernooi op Valderrama. In 2020 werd hij knap derde in het Andalusisch Masters, dat werd gewonnen door de Amerikaan John Catlin.
En dan nog dit: Jon Rahm is er ook, net als Rafa Cabrera Bello en Adri Arnaus - de twee hoofdrolspelers in het Spaans Open.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via de website van de Europese Tour


PGA Tour

Toernooi: CJ Cup
Baan: The Summit Club, Las Vegas, Nevada (VS)
Lengte: 6.795 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 9.750.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Alle dagen van 23.00-2.00 uur.
Mooie namen: Niet minder dan negen Amerikaanse en acht Europese Ryder Cup-spelers staan op de lijst met deelnemers. Ook de winnaar van afgelopen zondag, Sungjae Im, en Masters-kampioen Hideki Matsuyama spelen mee.
Winnaar in 2020: Jason Kokrak (VS)
Winnaars: 2020 - Jason Kokrak (VS), 2019 - Justin Thomas (VS), 2018 - Brooks Koepka (VS), 2017 - Justin Thomas (VS)
Bijzonderheden: De eerste drie edities werden in Zuid-Korea gespeeld, maar in 2020 zat dat land midden in de covid-19 crisis en week men uit naar de baan van Shadow Creek, in Las Vegas.
Nu is The Summit Club, ook in Las Vegas, gastheer van wat dus een buitengewoon sterk bezet toernooi is. Jammer van de ongunstige uitzendtijden.
En dan nog dit: wie het jonge talent Rasmus Højgaard de laatste tijd in Europa heeft gemist: hij deed vorige week al mee in Las Vegas (cut gemist) en ook nu heeft de Deen een wildcard gekregen.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 16.00 uur Live Scoring via de website van de Europese Tour

LPGA Tour

Voor deze week stond er een toernooi in Japan geprogrammeerd, maar vanwege covid-19 is dat afgelast.
Het is nu de bedoeling om van 21 - 24 oktober in Zuid-Korea het BMW Ladies Championship te spelen, maar of dat dan wel doorgaat…
Enfin, voor Anne van Dam is het Pelican Women’s Championship in Florida het volgende toernooi van de LPGA Tour. Het is haar laatste kans om in de top-100 van de jaarranglijst te komen.
Schema 2021


Ladies European Tour

Van 14 - 16 oktober wordt de volgende aflevering van de Aramco Team Series gespeeld. Op Glen Oaks bij New York kan een miljoen worden verdeeld.
Anne van Dam doet mee, net als een fors aantal sterren van de LPGA Tour
Meer bijzonderheden en scoring


Challenge Tour

Toernooi: Empordà Challenge
Baan: Empordà Golf, Gerona, Catalonië (Spa)
Lengte: 6.304 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 200.000
Nederlanders: Daan Huizing en Robbie van West
Bijzonderheden: De laatste drie toernooien van 2021 worden in Spanje gespeeld.
Deze en volgende week in Catalonië en van 4 - 7 november op Mallorca de Rolex Challenge Tour Grand Final supported by The R&A.
Aan het einde van de rit weten we welke twintig spelers in 2022 op de Europese Tour spelen.
Robbie van West is kansloos, maar Daan Huizing heeft de kansen op promotie in eigen hand. Hij is nu zeventiende op de Order of Merit. Dat betekent ook dat Huizing zich geen missers kan veroorloven.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via de website van de Europese Tour


Alps Tour

Nog één toernooi: de Grand Final, die van 14 - 16 oktober op de baan van de Modena Golf & Country Club plaatsvindt. De beste vijf van de ranking promoveren naar de Challenge Tour. Reken niet op een Nederlander, want Davey Porsius is nu met een dertigste plaats de beste Nederlander.
Meer informatie en scoring


Pro Golf Tour

Het seizoen 2021 is afgelopen en we weten dat er geen Nederlanders naar de Challenge Tour 2021 zijn gepromoveerd. Dat voorrecht was er alleen voor de top-5.
Deze week is er wel deel 1 van de Qualifying School.
Volledige eindranglijst 2021

Tour
  • Golfsupport.nl