Besseling brutaal aan de leiding

Na twee foutloze ronden in 64 en 65 slagen staat de naam van Wil Besseling gewoon bovenaan het leaderboard van het Spaans Open – net boven die van de titelverdediger en nummer 1 van de wereld Jon Rahm.

Wil Besseling

'Ik heb inderdaad een paar heerlijke dagen gehad', aldus de 35-jarige speler uit Hoorn na zijn indrukwekkende openingsbod in het Spaans Open. 'Van de tee is het heel goed en af en toe hole ik een putt – dat is een goede combinatie.' Besseling is samen met David Drysdale de enige speler in het veld die na 36 holes nog foutloos is, maar de Schot maakte onderweg 'slechts' acht birdies, tegen dertien voor de Nederlander.

Zo staat er halverwege het Acciona Open de España weer eens een Nederlandse vlag bovenaan het leaderboard. Besseling staat op -13 en heeft hiermee een slag voorsprong op de nummer 1 van de wereld, Jon Rahm (-12). Dat is een screenshot waard, al hebben we natuurlijk nog achttien holes te spelen en loopt Besseling lang genoeg mee om zich niet rijk te rekenen.

Maar leuk is het wel. 'Natuurlijk zou het heel gaaf zijn om in Spanje met Jon Rahm te kunnen spelen', vertrouwde de vroeg gestarte Besseling ons na zijn ronde toe, niet wetende dat die wens vijf uur later zou uitkomen. Onder de radar blijven gaat morgen in ieder geval niet meer lukken. Het massaal aanwezige Spaanse publiek zal hun held gepassioneerd aanmoedigen en weinig oog hebben voor die onbekende Nederlander die nog nooit op de Europese Tour wist te winnen.

Maar Besseling heeft vertrouwen in zijn spel. 'Het gaat heel lekker momenteel en ik ga gewoon door waar ik mee bezig ben, samen met coach en caddie. We zullen zien wat ons dat op zondag brengt. Het grote plaatje klopt in ieder geval en nu is het zaak om bij elke slag alles te blijven geven.'

Darius van Driel liet zijn 67 van gisteren volgen door een ronde level par (71) en dat lijkt – met nog een aantal spelers in de baan – net voldoende om de cut te halen. Hij begint het weekend net buiten de top 50 op -4.

Leaderboard

Tour
  • ProShots