Topstart van Besseling

Na een 64 (-7) staat de naam van Wil Besseling hoog op het leaderboard in het Spaans Open. Ook titelverdediger Jon Rahm was tevreden over zijn start.

Topstart van Besseling

'Het is prachtig om weer fans langs de fairways te zien', aldus Rahm, die zijn naam na een 63 (-8) op de derde plaats terugvindt. 'Ze hebben veel te lang 'opgesloten' gezeten en zijn behoorlijk enthousiast', voegde hij daar lachend aan toe. 'Ik heb twee jaar niet in Spanje gespeeld en ze zijn massaal gekomen om me te zien spelen.'

De nummer 1 van de wereld probeert deze week in de voetsporen van zijn idool Severiano Ballesteros te treden door het Spaans Open voor de derde keer te winnen. Vooralsnog moet hij zijn landgenoot Sebastian Garcia Rodriguez (-9) en de Engelsman Ross McGowan (-10) voor zich dulden.

De laatste stelde het baanrecord van de Club de Campo Villa de Madrid scherper met een foutloze 62 (acht birdies en een eagle), maar de kans dat hij over drie dagen nog steeds Jon Rahm in zijn achteruitkijkspiegel heeft, lijkt klein.

Tussen al dit geweld ook de naam van Wil Besseling. Ook de Noord-Hollander bleef foutloos en wist zeven birdies te maken, waarvan vijf in de eerste zeven holes na de turn. Met een 64 staat hij gedeeld vierde (-7), samen met oudgedienden Jamie Donaldson en David Drysdale.

Ook de 67 (-4) van Darius van Driel biedt perspectief voor de rest van het Acciona Open de España, al is het aantal te verdienen punten in het relatief zwakke veld beperkt. Hij begint dag twee morgen op de 20ste plaats.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport