Verhuizing naar het voorjaar

De 102de editie van het Dutch Open wordt gespeeld van 26 tot en met 29 mei 2022 op Bernardus Golf in Cromvoirt. In overleg met de European Tour verhuist het toernooi van de bij velen gewilde maand september naar het voorjaar.

Bernardus

Zoals deze site al op 20 september meldde, gaat het Dutch Open - al dan niet met KLM als titelsponsor - definitief naar het weekeinde van Hemelvaart.
Toernooidirecteur Daan Slooter is enthousiast over de nieuwe datum. ‘We zijn heel blij met dit laatste weekend van mei. Natuurlijk is het even wennen, maar in verband met het drukke programma van de Tour en de spelers in september hebben we in overleg met de Europese Tour een mooie nieuwe datum gevonden.’
‘Om te beginnen in 2022 tijdens het Hemelvaartweekend. Het Dutch Open is het grootste golftoernooi van de Benelux. Daarbij is het een van de oudste wedstrijden van de Europese Tour. De spelers en de Tour koesteren ons toernooi waar al meer dan een eeuw de besten van Europa strijden om de eer. Dat zal in mei 2022 niet anders zijn.’
Die laatste opmerking van Slooter is vooralsnog meer gebaseerd op hoop dan feiten.
Het Dutch Open wordt namelijk een week na het PGA Championship in Oklahoma gespeeld, het eerste Major van het seizoen. Vlak na het Dutch Open staat in de VS het Memorial Tournament op de kalender. Deelname aan het toernooi van Jack Nicklaus staat bij veel topspelers, ook uit Europa, hoog op het lijstje. Tijdens ons Open wordt in Texas op The Colonial de Charles Schwab Challenge gespeeld, eveneens een klassieker.
Het voordeel voor het Dutch Open is wel dat de spelers en de Europese Tour verrast waren door de kwaliteit van de baan en het onderhoud.
September ’22 was altijd al een moeilijke maand voor de organisatie van het Dutch Open, omdat het prijzengeld waarschijnlijk weer relatief bescheiden is. Tenzij de eigenaar van Bernardus, de vermogende Robert van de Wallen, letterlijk een duit in het zakje doet.
Veel toernooi-organisatoren - met meer budget - willen een week in september omdat de PGA Tour dan net zijn Tour Championship heeft gehad en er in 2022 geen Ryder Cup is.
Omdat de kalender van de Europese Tour 2022 nog niet bekend is, weten we nog niet welke wedstrijd van dit circuit op het Dutch Open volgt. Dit seizoen vond het Porsche Europees Open in die week plaats.

Tour
  • Golfsupport.nl