Danny en zijn verjaardagscadeau

Op de dag dat hij 34 werd was Danny Willett de beste op de Old Course.

Danny Willett

De Engelsman begon de laatste dag van het Alfred Dunhill Links Championship met een voorsprong op de rest van het veld, maar op de oudste baan van de wereld krijg je nooit iets cadeau. Zelfs niet als je verjaardag viert.
Dat bleek ook op een kille dag met een felle bries. De rest van het veld zette volop de aanval in, maar de man die vanwege vormverlies de Ryder Cup miste, bleek nu wel in staat om de druk te weerstaan.
Hij kwam uiteindelijk met een 68 op een totaal van achttien onder par. Willett maakte vijf birdies om met twee slagen voorsprong op de rest van het veld zijn achtste zege op het hoogste niveau te behalen.
Die rest werd aangevoerd door zijn landgenoot Tyrrell Hatton - die het Dunhill Links twee keer won - en Joakim Lagergren.
De Zweed is bezig met een matige seizoen en stond aan het begin van de week op de 142ste plaats van de jaarranglijst. Maar op de een of andere manier speelt hij hier bijna altijd goed. Dit is zijn vierde top-5 plaats aan de Schotse oostkust in zes deelnames.
Eindstand via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl