Willett op kop, geen Nederlanders op de slotdag

De gisteren opgelopen schade bleek voor Luiten, Besseling en Veerman niet meer goed te maken – ze misten de cut. Danny Willett nam wat afstand van de achtervolgers.

Willett op kop, geen Nederlanders op de slotdag

Op de derde dag van het Alfred Dunhill Championship wist van de drie Nederlanders in het veld alleen Joost Luiten onder par te duiken. Maar de 71 (-1) op Kingsbarns (vier birdies en drie bogeys) was logischerwijs niet voldoende om de 82 van gisteren weg te poetsen. Met een totaal +5 bleef de Bleiswijker in het staart van het klassment hangen (T123).

Ook Wil Besseling speelde de koude, maar beduidend minder winderige derde ronde op Kingsbarns. En ook voor hem bleek het de laatste. Met een 73 (+1) wist hij geen terrein terug te winnen en eindigde hij buiten de top honderd (T102 op +3).

De beste landgenoot werd Johannes Veerman, maar ook hij was natuurlijk ontevreden met een gemiste cut. Met een eagle op de par-5 vijfde van The Old Course kwam de slotdag in eerste instantie toch in beeld, maar drie bogeys in het vervolg van zijn ronde deden hem de das om. Hij moest genoegen nemen met een ronde level par (72) en een 86ste plaats (+1) – twee slagen teveel.

Dag drie bleek de dag van Danny Willett, die met een 66 (-6) op The Old Course de leiding overnam van Tyrrell Hatton, die op Kingsbarns niet verder kwam dan een 71 (-1). De Masters-kampioen van 2016 staat op -14 en heeft met nog achttien holes te spelen een voorsprong van drie slagen op zijn landgenoot.

Hatton deelt de tweede plaats (-11) met de Ieren Shane Lowry en John Murphy en de Brit Richard Bland. De routinier die onlangs na 478 starts zijn eerste overwinning op de Europese Tour boekte, is bijna net zo oud is als The Old Course en wist er op ervaring een briljante 64 (-8) uit te slepen.

Leaderboard

Tour
  • golfsupport