Nederlanders waaien van het leaderboard

Op een winderige tweede dag van het Alfred Dunhill Links Championship werden Joost Luiten en Wil Besseling hard afgestraft op Carnoustie. Tweevoudig winnaar Tyrrell Hatton bleef het best overeind.

Nederlanders waaien van het leaderboard

Het woei hard vandaag in Schotland en dan kan linksgolf lastig zijn, heel lastig. Vooral als je speelt op Carnoustie, een baan die in normale omstandigheden al een flinke kluif is en zeker de lastigste van de drie courses waarop het Links Championship wordt gespeeld.

Dat merkte ook Joost Luiten. Voor de turn had de Bleiswijker al vijf bogeys aan zijn broek en op weg naar het clubhuis kwamen daar nog vier bogeys en een double bogey bij. Alleen op de par-4 tiende hole wist hij een slag te winnen, waardoor er na achttien holes een 82 op de kaart stond – tien boven par.

Luiten – die speelde met Javier Ballesteros, de zoon van Seve – tuimelde van de 23ste naar de 148ste plaats in het klassement (+6). Morgen speelt hij zijn derde ronde op Kingsbarns en er zal er een klein wondertje moeten gebeuren om op de slotdag op The Old Course van de partij te zijn. De virtuele cut ligt momenteel rond level par.

Ook Besseling had het heel lastig op Carnoustie, maar in vergelijking met zijn landgenoot wist hij de schade te 'beperken' tot een 78 (+6). Ook hij speelt morgen op Kingsbarns en zal birdies moeten maken om zijn verblijf in Schotland te verlengen.

Beste landgenoot is vooralsnog Johannes Veerman, maar ook hij woei op Kingsbarns bijna van de baan en moest genoegen nemen met 76 (+4). Met een 90ste plaats (+1) staat het wel het dichtst bij een plekje in het weekend.

Dat er halverwege het toernooi vier Engelsen in de top vijf staan, is niet verrassend in deze lastige omstandigheden. Tweevoudig winnaar Tyrrell Hatton (-10) bewees in 2016 en 2017 al dat hij prima op de links uit de voeten kan en heeft in de editie van 2021 een slag voorsprong op zijn landgenoot Daniel Gavins (-9) en twee op Danny Willett en de Chinees Haotong Lee (-8). Ook Tommy Fleetwood zit op -7 nog keurig in de buurt,

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport