Koen moet wat doen

Halverwege het kwalificatietoernooi in Florida staat Koen Kouwenaar er niet goed voor.

Koen Kouwenaar

Met een score van 151 (zeven boven par) is Kouwenaar na 36 holes gedeeld 64ste. De beste twintig overleven de eerste fase van de race om een kaart voor de Korn Ferry Tour - de Amerikaanse Challenge Tour - en virtueel ligt de grens nu op vijf onder par.
Kouwenaar opende dinsdag met een 73 op de par-72 baan van The Breakers Rees Jones Course in West Palm Beach. Daar voegde hij woensdag een beroerde 78 aan toe. Koen Kouwenaar maakte één birdie, vijf bogeys en een double bogey.
‘Van de tee te veel slagen verlies’, laat coach/caddie Inder van Weerelt vanuit de VS weten. ‘En in de tweede ronde was ook de putter erg koud. Het geloof is er nog, maar alles moet mee zitten in de komende dagen.’
Er kwamen 76 spelers aan de start op de baan in Florida. En daar zitten ook opvallende spelers bij.
‘Zoals Rafa Echenique’, zegt Van Weerelt. ‘Die kennen we nog van de Europese Tour. Ik herinner mij dat hij in het BMW International Open in München ooit een albatross op de laatste hole maakte om tweede te worden.’
Dat was in 2009. De Argentijn won in 178 wedstrijden nooit op de Europese Tour, maar wel één keer op de Challenge Tour.
Echenique is nu bijna 41, maar kennelijk brandt het heilige vuur nog steeds bij hem. Hij is na 36 holes 22ste met vier onder en heeft een goede kans om de tweede fase van de Q School te bereiken.
Meer bijzonderheden en scoring

Tour
  • Golfsupport.nl