FootJoy HydroSeries

Met een uitgebreide lijn regenkleding beschermt FootJoy golfers ook dit najaar tegen de weersomstandigheden. 'Make Every Day Playable' is niet voor niets het motto.

FootJoy HydroSeries

Het paradepaardje van de HydroSeries is de nieuwe HydroTour (€ 299) , die is ontwikkeld om je droog en warm te houden in de meest extreme condities. Het jack is gefabriceerd uit drie panelen, waardoor je minder naden (lees: zwakke punten) hebt.

De stof rekt in alle richtingen, zodat je tijdens de swing zo min mogelijk bewegingsvrijheid inlevert. De waterproof rating van 20.000 mm 'column pressure' betekent dat de stof pas water gaat doorlaten bij een druk van twintig meter onder water... dan heb je een heel ander probleem dan een nat pak.

De HydroTour beschermt je in het slechtste weer.

Het jack is 'storm proof' en beschermt dus ook als de regen horizontaal over de baan waait. Zo is de kraag uitgerust met de zogenaamde DrySeal Technologie: een dubbele kraag waarvan de binnenste is uitgerust met een elastisch koord om de regen buiten de houden. In de buitenlaag zitten slimme drainage-gaten die voorkomen dat het water langs je nek loopt.

Een dubbele kraag houdt de regen uit je nek.

Bij de lichtgewicht HydroLite (€ 199) zijn de rekbare en ademende eigenschappen van de stof verbeterd, wat het comfort en de bewegingsvrijheid vergroot. De 2,5 laags-stof is honderd procent waterdicht (20.000 mm) en beter geschikt voor warmere condities. Opgevouwen neemt het jack maar heel weinig plaats in de golftas in. De HydroLite is beschikbaar in vijf kleuren.

De HydroLite is licht, rekbaar en comfortabel.

De herenlijn wordt gecompleteerd door de veelzijdige ½ zip HydroKnit (€ 179), die nu is uitgerust met zakken. Hij is dertig procent lichter en gemaakt van rekbare stof, waardoor hij draagt als een sweater, terwijl hij de bescherming biedt van een regenjack. De DWR-finish (15.000 mm) stoot water af en voorkomt dat de stof verzadigd raakt.

De HydroKnit is zowel een 'midlayer' als 'outerwear'.

Alledrie de jacks uit de HydroSeries houden je gegarandeerd drie jaar droog en hebben een bijpassende waterdichte broek. De zwarte HydroTour-broek (€ 199) en HydroLite-broek (€ 159, zwart of donkerblauw) kunnen worden gedragen als 'overbroek' of 'standalone'. De HydroKnit-broek (€ 179, zwart of donkerblauw) is ontworpen om 'los' te dragen.

De vrouwenlijn bestaat uit de HLV2 (€ 199) en de HydroKnit (€ 249), die allebei gegarandeerd drie jaar volledig waterdicht zijn. De eerste is een lichtgewicht jack dat dankzij een 2,5 laags-constructie 20.000 mm waterproof is, terwijl je wel voldoende mobiliteit hebt om te swingen. De boorden zijn aanpasbaar en je hebt er een bijpassende HLV2-broek bij (€ 159).

De HLV2 en de HydroKnit voor vrouwen.

De full-zip HydroKnit combineert het comfort van een midlayer met de bescherming van outerwear (15.000 mm). Met zijn bescheiden gewicht en ademende eigenschappen kun je 'm het hele jaar door gebruiken. Met een heupkoord is de pasvorm aan te passen en hij is uitgerust met zakken om je handen warm te houden.

footjoy.co.uk