Kater wegspoelen in Schotland

Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood en Padraig Harrington spelen het Alfred Dunhill Links Championship … Ook Joost Luiten en Wil Besseling op de deelnemerslijst … Anne van Dam moet iets moois doen in New Jersey en die boodschap geldt ook voor Daan Huizing in het Zwitsers Challenge Open… Koen Kouwenaar zet eerste stap richting Korn Ferry Tour

Old Course

Europese Tour

Toernooi: Alfred Dunhill Links Championship
Data: 30 september - 3 oktober 2021
Banen: Old Course St Andrews, Carnoustie en Kingsbarns (Sch)
Lengte: 6.691, 6.760 en 6.609 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 5.000.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag tot en met zaterdag van 14.00-18.00 uur. Zondag van 13.00-18.00 uur
Mooie namen: Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton, Shane Lowry, Billy Horschel, Padraig Harrington, Martin Kaymer, Branden Grace, Nicolai Højgaard, Victor Perez en Robert MacIntryre
Nederlanders: Joost Luiten en Wil Besseling
Winnaar in 2019: Victor Perez (Fra)
Winnaars laatste vijf jaar: 2020 - niet gespeeld, 2019 - Victor Perez (Fra), 2018 - Lucas Bjerregaard (Den), 2017 - Tyrrell Hatton (Eng), 2016 - Tyrrell Hatton (Eng)
Bijzonderheden: Voor een aantal spelers en begeleiders van het Europese team is er de kans om uit te waaien aan de Schotse oostkust en de kater van de recordnederlaag tegen de Amerikanen een beetje te verwerken.
De klap kwam keihard aan, afgelopen zondag. Amerika was meer dan ooit favoriet, maar dat het team zo sterk was en dat de meeste Europeanen zo onder hun niveau speelden - dat was toch wel een verrassing,
Enfin, er komt ongetwijfeld crisisberaad in het hoofdkwartier van de Europese Tour. De evaluatie zal pittig zijn en er zal een plan de campagne moeten worden gemaakt. Team USA heeft in ieder geval een harde, grote kern die nog wel even meekan. De kans op drie opeenvolgende nieuwe Europese nederlagen is groot.
Vorig jaar ging het Alfred Dunhill Links Championship niet door en dus mag Victor Perez 24 maanden later zijn titel verdedigen
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 10.00 uur Live Scoring via de website van de Europese Tour


PGA Tour

Toernooi: Sanderson Farms Championship
Data: 30 september - 3 oktober 2021
Baan: Country Club of Jackson, Jackson, Mississippi (VS)
Lengte: 6.821 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 7.000.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Alle dagen van 22.00-1.00 uur.
Mooie namen: Sergio Garcia, Matthew Wolff, Will Zalatoris en Si Woo Kim
Winnaar in 2020: Sergio Garcia (Spa)
Winnaars laatste vijf jaar: 2020 - Sergio Garcia (Spa), 2019 - Sebastian Muñoz (Col), 2018 - Cameron Champ (VS), 2017 - Ryan Armour (VS), 2016 - Cody Gribble (VS)
Bijzonderheden: De enige Ryder Cup-speler die in Mississippi aan de start verschijnt is een Europeaan: titelverdediger Sergio Garcia.
Het veld is niet erg sterk, ondanks een prijzengeld dat in Europa goed zou zijn voor zes of zeven toernooien.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 15.00 uur Live Scoring via de website van de PGA Tour


LPGA Tour

Toernooi: ShopRite LPGA Classic Presented by Acer
Data: 1 - 3 oktober 2021
Baan: Seaview Golfclub, Bay Course, Galloway, New Jersey (VS)
Lengte: 5.660 meter
Par: 71
Prijzengeld: $ 1.750.000
Televisie: Maandag 4 oktober van 19.30-21.00 uur een verslag op Ziggo Sport Golf.
Winnares in het seizoen 2020: Mel Reid (Eng)
Laatste winnaars: 2020 - Mel Reid (Eng), 2019 - Lexi Thompson (VS), 2018 - Annie Park (VS), 2017 - In-Kyung Kim (Z-K), 2016 - Ann Nordqvist (Zwe)
Bijzonderheden: Anne van Dam miste afgelopen week de cut en ze kon zich dat eigenlijk niet veroorloven. Hopelijk doet ze het deze week in New Jersey beter. Vorig jaar werd ze achttiende.
Vanaf vrijdag 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour


Ladies European Tour

Het volgende toernooi wordt van 1 - 3 oktober gespeeld: het met 250 duizend euro gedoteerde Estrella Damm Ladies Open op de Club de Golf Terramar. Die ligt tussen Barcelona en Tarragona.
Pasqualle Coffa staat vooralsnog op de reservelijst.
Meer informatie via website Ladies European Tour


Korn Ferry Tour

Koen Kouwenaar, gecoacht en gecaddied door Inder van Weerelt, doet van dinsdag 28 september tot en met vrijdag 1 oktober mee aan de First Stage van de Qualifying School van de Korn Ferry Tour, de Amerikaanse tegenhanger van de Challenge Tour.
Kouwenaar speelt het 72-holes toernooi op de The Breakers Rees Jones Golfclub in West Palm Beach, Florida. De baan is 6.496 meter lang en heeft een par van 72. Naar verwachting plaatst de top-20 zich voor de volgende fase.
Meer informatie en vanaf dinsdag scoring


Challenge Tour

Daan Huizing zakte afgelopen zondag in het Portugees Open weg en mede daardoor staat hij nu zestiende op de jaarranglijst. De beste twintig veroveren een kaart voor de Europese Tour en in de laatste vier toernooien kan Huizing zich geen misstappen veroorloven.
Deze week doet hij net als Robbie van West mee aan het met twee ton gedoteerde Zwitsers Challenge Open, dat van 30 september tot en met 3 oktober wordt gespeeld op de in Frankrijk - net over de grens, niet ver van Basel - gelegen Golf Saint Apollinaire.
Meer informatie en vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour


Symetra Tour

Dewi Weber speelt van 30 september - 3 oktober in de Carolina Classic Presented by Blue Cross NC.
Op de Forest Oak Country Club in Greensboro, North Carolina kan 200 duizend dollar worden verdeeld.
Meer bijzonderheden en vanaf donderdag 15.00 uur Live Scoring via website Symetra Tour


Alps Tour

Het eerstvolgende toernooi is het Golf Nazionale Alps. Deze wedstrijd vindt van 7- 9 oktober plaats op de Golf Nazionale bij Rome.
Meer informatie


Pro Golf Tour

Van 4 - 6 oktober vervolgt dit circuit zijn seizoen met het vijftig mille gedoteerde Castanea Resort Championship op het Golfresort Adendorf, even ten zuidoosten van Hamburg.
Meer informatie

Tour
  • Golfsupport.nl