Huizing levert fors in * Landskampioenschap in sprintevent beslecht

Ondanks een bliksemstart heeft Daan Huizing geen goede zaken kunnen doen in het Open de Portugal. Eén slechte hole haalde een dikke streep door een zo broodnodige top-10 notering

daan huizing

Drie slagen voorsprong had Huizing na de eerste ronde in Portugal maar in de dagen die volgden leverde de Nederlander steeds meer terrein in.

De 75 die hij liet volgen op zijn spectaculaire 63 van dag 1 kon hij zaterdag met een 68 nog een beetje wegpoetsen, maar toen hij op zondag opnieuw een score boven par binnenbracht, verloor hij dermate veel terrein dat hij ook op de jaarranglijst weer terrein verloor.

Eén hole was het zondag slechts die Huizing uit de top-10 hield. Op de par-4 zeventiende leverde hij maar liefst drie slagen in en dat was precies het aantal dat hij na 72 holes tekort kwam om een top-10 finish veilig te stellen in het door Marcel Schneider gewonnen toernooi.

Einduitslag

Competitie

Door corona ging de NGF-competitie ook dit jaar niet door, maar een tweede jaar zonder landskampioen was de NGF wat al te dol. Omdat een reguliere competitie niet mogelijk was, werd besloten om in de hoogste klasses een finaleweekend te organiseren waarbij de teams zich op vrijdag konden kwalificeren voor het weekend. In dat weekend gingen de titels uiteindelijk naar de dames van de Eindhovensche en de heren van de Rosendaelsche die daarmee hun in 2019 veroverde titel prolongeerden.

Uitslagen NGF

Symetra Tour

Dewi Weber verdiende bijna tweeduizend dollar door in het Murphy USA El Dorado Shootout als 21ste te eindigen. Met rondes in 75, 73 en 73 slagen zat een topnotering er niet in en met nog twee toernooien te gaan is promotie via de Order of Merit inmiddels - tenzij ze de laatste twee toernooien wint - niet meer mogelijk. Wil de Groningse volgend jaar op de LPGA spelen dan zal zij dat speelrecht op Qualifying School in de wacht moeten slepen.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport