Huizing zakt weg

De ene ronde is de andere niet. Op dag twee van het Open de Portugal had Daan Huizing maar liefst twaalf slagen meer nodig dan de dag ervoor. Hij zakte naar de tiende plaats.

Huizing zakt weg

Waar de 30-jarige Nederlander vierentwintig uur eerder foutloos bleef en negen birdies mocht noteren, ging het nu al na twee holes mis. Huizing leverde slagen in op hole twee, drie, zes en negen, en omdat hij alleen op de par-5 zevende een birdie wist te maken, bereikte hij de turn pas na 39 slagen (+3).

Op weg naar het clubhuis kwam er meer rood op de kaart (drie birdies), maar die leverde hij in één keer weer in door een triple bogey op de par-3 vijftiende. De gifbeker moest kennelijk volledig leeg.

Ondanks de 75 (+3) handhaafde de overnight leader zich nog net in de top tien, zodat de (voor zijn ranking zeer gewenste) topnotering er nog steeds in zit. Uithuilen en opnieuw beginnen is zoals altijd het devies. Op -6 heeft Huizing een handvol slagen achterstand op de nieuwe leider, de Deen Kristian Johannessen (-11).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport