Ryder Cup officieel van start

Een jaar later dan gepland is de openingsceremonie van de 43ste editie van de Ryder Cup geweest en zijn de eerste pairings bekend gemaakt. Niets staat de start van het grootste golffeest ter wereld nog in de weg.

ryder cup

Dat Europa een uitwedstrijd speelt werd tijdens de ceremonie al snel duidelijk. Niet alleen waren er maar weinig Europeanen aanwezig bij de door covid-maatregelen matig bezochte opening, gastheer comedian Rob Riggle probeerde alvast een vuurtje te stoken door hard en veel in de microfoon te roepen. De speeches van captains Harrington en Stricker pasten vele malen beter in de sfeer die de Ryder Cup uit moet stralen. Wederzijds respect en liefde voor de sport. Padraig Harrington probeerde het publiek voor Europa te winnen door nog eens te wijzen op de entree met 'cheeseheads' van zijn team tijdens de laatste oefendag, terwijl Steve Stricker zich geen groot spreker toonde maar wel een captain waarvoor zijn team door het vuur zal willen gaan.

Uiteindelijk draait het bij de ceremonie natuurlijk maar om één ding: de pairings voor vrijdagmorgen.

Hoewel Europa over een sterk en ervaren twaalftal beschikt, is een blik op de duo's die de captains de baan in sturen niet bepaald in het voordeel van Europa en hebben beide teams er niet bepaald voor gekozen om 'rustig' in de wedstrijd te groeien.

De openingspartij tussen de jeugdvrienden Justin Thomas en Jordan Spieth tegen de nummer 1 van de wereld, Jon Rahm, en de meest ervaren en succesvolle speler van de Ryder Cup ooit, Sergio Garcia, is er een om de vingers bij af te likken en kan de toon zetten voor de rest van de week.

Een kwartier na de openingsmatch is het de beurt aan Dustin Johnson en Colin Morikawa, die het opnemen tegen Paul Casey en rookie Viktor Hovland. De eerste Noor die ooit start in de Ryder Cup is een ijskoude maar of dat genoeg is om deze tweede powerpairing van Amerika opzij te zetten?

Brooks Koepka en Daniel Berger nemen het in de derde match op tegen de Engelsen Lee Westwood en Matt Fitzpatrick, waarna de ochtendsessie wordt besloten met een ontmoeting tussen Xander Schauffele en Patrick Cantlay tegen de ervaren Rory McIlroy en Ian Poulter.

Met het op de bank houden van Bernd Wiesberger en Shane Lowry zet Harrington vooral in op ervaring in de eerste sessie, terwijl Stricker het vraagstuk aan wie hij DeChambeau toch moet koppelen, nog even voor zich uitschuift.

De foursomes beginnen vrijdag om 14.00 Nederlandse tijd. Ziggo Sport zendt alle dagen van begin tot eind uit.

Tour
  • ProShots