Huizing schiet uit startblokken in Portugal

Een week na het teleurstellende slot op Bernardus herpakte Daan Huizing zich uitstekend op Royal Obidos. Met een foutloze openingsronde zette hij zich ruim op kop.

daan huizing

Na afloop van het Dutch Open zei Huizing dat het zaak was de ene week snel achter zich te laten en door te gaan naar de volgende week omdat hij nog zeker één goede week nodig had. Nauwelijks vier dagen later liet de 30-jarige Nederlander zien wat hij daar precies mee bedoelde.

'Je weet nooit wanneer dit soort rondes zich aandienen', keek Huizing terug op zijn foutloze ronde in negen onder. 'Ik voelde me de hele dag goed. Ik speelde vorige week ook al goed, al zag je dat niet terug op de scorekaart. Mijn spel daar gaf me echter voldoende vertrouwen.'

Dat bleek in Portugal bij een van de laatste vijf wedstrijden van de Challenge Tour. De helft van de holes won Huizing een slag, de andere helft maakte hij parren en dat was ruim voldoende om al na één ronde afstand te nemen van de rest van het veld.

'Het was de hele dag goed en sterk, echt van start tot finish, en ik hoop die lijn morgen door te kunnen trekken. Natuurlijk hebben we het onderling veel over het veiligstellen van je kaart. Je wil het zo snel mogelijk gedaan hebben, maar tegelijkertijd kan je je er niet mee bezighouden en moet je je focussen op wat je nu moet doen en dat is je volgende slag. Als het me lukt om in die mindset te blijven dan gaat het goedkomen.'

Robbie van West opende twaalf slagen minder goed dan Daan Huizing en heeft morgen een goede ronde nodig om na zijn +3 openingsronde ook in het weekend actie te mogen zijn.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport