Betoverend Thailand

Wie nog nooit in Thailand is geweest moet dat zeker eens overwegen. De Zuid-Aziatische bestemming is ideaal voor een ontspannen golfvakantie.

thailand

Langzaam maar zeker gaat de wereld verder open. Van reisjes binnen de landsgrenzen ging het naar de buurlanden België en Duitsland. Nu de zomer hier echt voorbij is, komt het zuiden van Europa weer op het programma. En we hoorden zelfs alweer van mensen die Thailand op de planning hebben staan. Dat begrijpen we maar al te goed. Want, zoals redacteur Bert Tielemans bij Golfers Magazine's laatste bezoek aan Thailand schreef: 'Bestaat het paradijs op aarde? Dan ligt het vast en zeker in Thailand. ‘The Land of Smiles’ heeft veel voor haar gasten in petto: cultuur, natuur, heerlijk eten, de vriendelijkste mensen en natuurlijk fantastische golfbanen.'

Het motto 'voor elk wat wils' gaat zeker op, maar een van de allermooiste banen van het land, de mooiste volgens velen, is de Banyan Golf Club. De uit 2008 stammende baan ligt op een prachtig resort waar het de gasten aan niets ontbreekt. Ruime verblijven voorzien van bubbelbaden van waaruit je zó het grotere zwembad in drijft: ook zonder golf ga je hier met een goed gevoel weg. Maar waarom zou je? De 18-holesbaan van Banyan is tenslotte niet voor niets vaak in de prijzen gevallen. De staat van het onderhoud is uitmuntend, de holes uitdagend en schitterend, de uitzichten vaak adembenemend. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de extreem vriendelijke caddies die, zoals eigenlijk overal in Thailand, klaarstaan om je feilloos door de baan te gidsen. Dat is maar goed ook, want de kans dat je na je driver afgeleid wordt door het natuurschoon, waardoor je je bal net niet tot het einde weet te volgen, is groot.

Voor golfende toeristen is Thailand een bestemming waar golf, cultuur en strand perfect gecombineerd kunnen worden. Het tropische klimaat zorgt ervoor dat je bijna het hele jaar door onder zeer aangename omstandigheden kunt reizen, al vinden de meeste bezoekers de periode oktober tot maart het prettigst. Extreem vriendelijke mensen, waar voor je geld, heerlijk eten en een rijke cultuur zorgen ervoor dat het buurland van Cambodja, Laos en Myanmar nooit verveelt. En hoewel dat ook zijn nadelen heeft – elk uur dat je lekker op het strand ligt, had je immers ook elders kunnen doorbrengen, bijvoorbeeld op een golfbaan – overheerst het gevoel van ontspannen luxe.

De golfreiswereld gaat langzaam steeds verder open en Thailand staat hoog op de lijst om na ruim anderhalf jaar als eerste verre bestemming te bezoeken. De lach op ons gezicht als we voor het eerst weer het land van de eeuwige glimlach bezoeken zal immens zijn.

Meer informatie over reizen naar Thailand vind je hier.

Misschien ook voor jou:
Vakantieverhalen: Golfen met een glimlach
World
  • Istock / Golfers Magazine