Geen podcast maar golf

De beslissing van Max Homa om een punt te zetten achter zijn golfpodcast en zich weer volledig te focussen op golf, werpt meteen zijn vruchten af. Hij won zijn derde titel.

Geen podcast maar golf

'Ik vond het geweldig om te doen', zegt Homa over zijn 'baan' als co-host van de populaire podcast 'Get A Grip'. 'Ik heb het twee jaar gedaan, maar het was uiteindelijk niet goed voor me. Mijn spel zit op het punt dat het écht goed kan worden en daar moet ik me nu op focussen.'

Dat bleek. De 30-jarige man uit Californië (die ook op Twitter geestig uit de hoek kan komen) begon de slotdag van het Fortinet Championship met twee slagen achterstand, maar werkte die op de back nine volledig weg met een eagle en drie birdies in zijn laatste zes holes. 'Ik was vandaag volledig in controle', aldus Homa.

Met een 65 (-7) ging hij overnight leader Mavrick McNealy (68) voorbij en tekende hij voor zijn tweede overwinning van het seizoen en de derde in zijn carrière.

'Soms heb je een 'Tiger-moment' nodig', verklaarde Homa zijn 'hole out'-eagle op de par-4 twaalfde hole. 'Hij maakte ze werkelijk van elke plek om te winnen. Soms gebeuren er geweldige dingen als je jezelf ertoe zet.'

Dat belooft wat...

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport