Van Dam net buiten top-10

Wordt dit de week van de ommekeer voor de Nederlandse? Halverwege het Cambia Portland Classic staat Van Dam er uitstekend voor.

anne van dam

Het is even geleden dat de Nederlandse nummer 1 er zo goed voor stond op een wedstrijd van de LPGA. In mei - in het Pure Silk Championship - legde ze beslag op de gedeeld zestiende plaats, en hoewel er nog veel golf te spelen is, heeft ze goede kansen om die positie te vebeteren of evenaren.

Na een openingsronde in 72 slagen (L) ging ze in de tweede omloop onder par (-2) en hoewel die scores niet laag waren, was het ruim voldoende om te stijgen op het leaderboard. De leider staat dan wel op -8, de cut lag met +7 hoog.

Van Dam kan een goed resultaat deze week uitstekend gebruiken. Het seizoen loopt langzaam op zijn einde en momenteel staat ze slechts 124ste op de Order of Merit

Leaderboard

LETAS

Bijna had Anne Sterre den Dunnen voor een enorme stunt gezorgd op het tweede Europese vrouwencircuit.

De amateur van Golfbaan Houtrak ging na een openingsronde in 67 slagen brutaal aan kop en deed ook na twee dagen nog volledig mee om de zege. Een mindere derde ronde weerhield haar daarvan, maar de negende plaats waarmee ze uit Zwitserland vertrok was zonder meer opvallend te noemen voor het Nederlandse toptalent.

Einduitslag

Anne Sterre den Dunnen
Tour
  • ProShots