Huizing stijgt flink, Detry aan kop

Huizing en Detry doen goede zaken

Met een 66 speelde Thomas Detry zich in de ochtendronde van dag twee naar de (gedeeld) tweede plaats. Daan Huizing verzekerde zich met een 67 probleemloos van nog twee ronden op Bernardus.

Gisteren gaf Thomas Detry – die nog steeds wacht op zijn eerste overwinning op de Europese Tour – met een 67 al zijn visitekaartje af op het 101ste Dutch Open en vandaag trok de 28-jarige Brusselaar die lijn overtuigend door. Hij maakte in goede omstandigheden maar liefst zeven birdies en hoefde alleen op de par-3 zesde hole een slag in te leveren voor een 66. Even ging hij op -11 gedeeld aan de leiding met de Deen Marcus Helligkilde (66) , maar intussen is de Zweed Kristoffer Broberg (-12) de leider in het clubhuis, nadat hij het baanrecord scherper stelde met een 64 (-8).

De hoogst geplaatste Nederlandse vlag staat vooralsnog achter de naam van Daan Huizing. Gisteren speelde hij ook al goed, maar stonden 'twee lullige bogeys' een lage score in de weg. Vandaag begon de 30-jarige man uit Zwolle met een bogey op hole tien, maar met drie birdies had hij die al voor de turn weggepoetst. 'Je kunt hier op de par-5's scoren omdat je wedges naar binnen hebt', aldus Huizing, die inderdaad op alle vier de lange holes een slag wist te winnen.

'Je hebt hier echter ook een paar lange holes, waaronder de par-3's, waar je blij bent met een par', voegde hij er aan toe. Dat redden van zijn par lukte op hole twee met een up-and-down van honderdzestig meter, wat voorkwam dat hij twee bogeys op rij moest noteren. 'Vervolgens maak ik nog drie birdies en nu sta ik er goed bij', aldus een tevreden Huizing, die bijna veertig plaatsen winst boekte en vooralsnog net binnen de top twintig staat.

Het plan voor het weekend? 'Geduldig blijven, het game plan blijven volgen en kansen creëren waar het kan. Een goed resultaat zit er zeker in (belangrijk, want de hier verdiende punten tellen ook mee voor de Challenge Tour, red.). Natuurlijk heb ik vertrouwen dat ik het op dit niveau kan. Hier wil ik immers naartoe.'

Opvallend was de ronde van David Drysdale. De Schot – die al 536 wedstrijden op de Europese Tour op jacht is naar zijn eerste overwinning – had een briljante start met vijf birdies en een eagle op zijn eerste negen, maar na de turn kwam hij niet verder dan level par. Met een 65 (-7) komt hij wel de top tien binnen. Ook Graeme McDowell meldde zich met een 66 hoog op het leaderboard.

Voor Stan Kraai (+3), Wouter de Vries (+4), Davey Porsius (+4), Wil Besseling (+5), Max Albertus (+6), amateur Felix van Dijk (+12) zit het toernooi erop.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport