Ping Glide Forged Pro

Volgens Ping biedt deze nieuwe wedge alles wat betere golfers wensen: een gesmeed gevoel, klassiek clubhoofd en volop spin om de bal te controleren.

Ping Glide Forged Pro

Ping staat vooral bekend om zijn vergevingsgezinde, gegoten golfclubs, maar bij de Glide Forged Pro staan controle en looks voorop. 'Golfers zijn heel kieskeurig over het uiterlijk van hun wedges', aldus John K. Solheim, de grote baas bij het Amerikaanse familiebedrijf. 'De eerste impressie is essentieel in de beslissing of een wedge in de tas komt. In overleg met onze staff players is de Forged Pro wat kleiner van hiel tot teen en heeft hij een ronder profiel, zodat ze het vertrouwen hebben om elke slag uit te voeren.'

Het clubhoofd is gesmeed van zacht 8620 koolstofstaal en heeft een machinaal gefreesd clubblad om het perfect vlak te krijgen. Bij de wedges met 50º en 52º loft zijn de groeven met een ronde zaag gesneden, waarbij de wanden een hoek van 20 graden hebben om de spin bij volle slagen te optimaliseren. Bij de hogere lofts (54º-62º) is dat 28 graden en zitten de groeven dichter op elkaar om meer spin te genereren bij de delicate slagen rond de green en uit de bunker.

Nieuw is de 'emery face blast' van het clubblad: een soort 'zandstraalproces' met een hard mineraal waardoor het oppervlak meer textuur krijgt en dus meer frictie geeft tussen het clubblad en de bal. Hierdoor vertrekt de bal lager en krijgt hij meer spin – iets wat de betere golfer graag ziet. En deze eigenschappen blijven dankzij de hydropearl 2.0 finish – die water afstoot – ook in natte omstandigheden uit de rough intact.

Er zijn twee grind-opties beschikbaar, voor verschillende speelcondities (harde of zachte grond) en swings (steile of vlakke invalshoek). De S-grind heeft matige bounce en een afgeronde leading-edge, een combinatie die voor de meeste golfers zal werken en beschikbaar is in 50º/10º, 52º/10º, 54º/10º, 56º/10º, 58º/10º, 59º/8º (Eye2) en 60º/10º. De T-grind (58º/6º, 60º/6º, 62º/6º) heeft een smallere zool met circa drie graden minder bounce, voor meer speelbaarheid en precisie rond de green.

Prijs: € 245 (staal), € 255 (graphite)

ping.com