Vandaag op Bernardus (II)

Wordt het baanrecord nog lager … Hoeveel Nederlanders halen de cut … Opnieuw een mooie dag voor Thomas & Thomas?

Trofee

> Dag 2 van de 101ste editie van het Dutch Open dreigt qua weer grijzer te worden, maar de temperaturen lopen weer op naar zo’n 21 graden. De wind komt volgens Buienradar uit het zuidwesten - de zogenaamde prevailing wind - maar zal niet erg krachtig zijn: 2 op de schaal van Beaufort.

> Gisteren bepaalde de Ier Niall Kearney het baanrecord met zeven birdies op 65. Wordt dat vandaag een 64?

>De gemiddelde score was donderdag 71,71. Op de eerste negen was het 144 man sterke veld gezamenlijk -19 en na de turn -13.

> Er werden in totaal zeventien eagles - waarvan zeven op twaalf - en 532 birdies gemaakt. De meeste birdies konden op (ook) op twaalf worden genoteerd.

> De cut? Die wordt gebaseerd op de beste 65 professionals plus ties. Level par (144) lijkt zeer onwaarschijnlijk. Die kans werd rond 9.00 uur op nul procent geschat. Een onder? 34,5 procent. Twee onder 39,8 procent en drie onder 16,0 procent.

> Er waren donderdag zes Nederlanders onder par. Vier kregen een score van level achter hun naam en twaalf landgenoten kwamen op boven par uit. Met ander woorden: dat moet vandaag een stuk beter.

> Sven Maurits is met -4 na achttien holes de beste Nederlander. Hij haalde nog nooit de cut in het Dutch Open. De nummer 1858 van de wereld werd onlangs winnaar van het Nationaal Open, maar internationaal boekte hij in ranking-toernooien nog nooit een top-10 plaats.

> Thomas Detry opende - na een sterke back nine - met een 67. Oud-kampioen Pieters (2015) liet een 69 noteren - met een double bogey op de korte zeventiende.

Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl