Maurits en Boere winnen Nationaal Open

Bij de heren en bij de dames bewaarden de winnaars hun beste ronde voor de laatste dag. Het leverde Sven Maurits en Rosanne Boere de zege op de optimaal geprepareerde baan van UGC de Pan.

maurits

Vooral bij de heren was het tot het laatste moment bloedstollend spannend. Dankzij een sterke tweede negen pakte Maurits de koppositie, maar ondanks de birdies op dertien, veertien en zestien wist hij de laatst overgebleven uitdager niet van zich af te schudden.

Sterker, amateur Kiet van der Weele had op de slothole een goede kans om de ervaren Maurits tot een verlenging te dwingen, maar zag zijn eagleputt op luttele centimeters voor de hole tot stilstand komen waardoor hij met -11 genoegen moest nemen met de tweede plaats, één slag achter Maurits.

Bij de dames ging de zege naar het jonge talent Rosanne Boere. De zestienjarige speelster van Kleiburg ging op de slotdag rond in zeventig slagen - samen met pro Zhen Bontan de laagste score van de dag - en dat was ruimschoots voldoende om de titel in de wacht te slepen. Noa van Beek kwam met +9 nog het dichtst bij, maar ook zij kon op de slotdag niets meer doen aan de afgetekende zege (+5) van Boere.

Einduitslag heren

Einduitslag dames

Later meer