Luiten toont vorm

Een week voor het Dutch Open liet Luiten zien dat de scherpte er is. Met een 68 speelde hij zich op Wentworth naar de gedeelde zevende plaats.

Luuten dag 1

Luiten was bogeyvrij op de klassieke par-72 parkbaan die ten westen van Londen ligt. Hij maakte birdies op vier, vijf, twaalf en achttien.
‘Ik speelde solide’, zei hij na afloop. ‘Sloeg veel fairways en greens en dat helpt altijd op Wentworth.’
‘Daarnaast had ik een paar goede par saves om de ronde op gang te houden: op drie, negen en vijftien.’
Met een totaal van vier onder heeft Luiten vier slagen achterstand op de twee leiders: Kiradech Aphibarnrat en Christiaan Bezuidenhout. Beiden kregen dus een 64 achter hun naam.
De spelers uit Thailand en Zuid-Afrika veroverden vorige week tijdens het Tour Championship van de Korn Ferry Tour een startbewijs voor de PGA Tour van 2022. Wéér een paar sterke spelers die we volgend jaar niet vaak op de Europese Tour zullen zien.

Terug naar Luiten: het is niet voor het eerst dat hij goed opent op Wentworth. Ook in 2016 (65) en 2019 (68) bleef hij onder de 70, maar toen zakte de Nederlandse nummer een later in de week weg en werd achtereenvolgens 27ste en 31ste.
Vrijdag start Luiten in de middag (14.55 uur Nederlandse tijd) en dan staat er meestal meer wind en zijn de scores hoger.
In de strijd om de laatste automatische Ryder Cup-plaatsen kwam de twee meest bedreigde spelers - Shane Lowry en Lee Westwood - tot een 70. Ze sloegen vooralsnog aanvallen van Bernd Wiesberger (71) en Victor Perez (76) in meer of minder mate af.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 tot minimaal 19.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en vanaf vrijdag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl