Stricker heeft zijn team rond

De Amerikaanse captain maakte woensdag zijn zes wildcards bekend. Er zitten zes debutanten in zijn team.

Steve Stricker

Steve Strickers keuze is gevallen op Daniel Berger, Harris English, Tony Finau, Xander Schauffele, Scottie Scheffler en Jordan Spieth.
Zes anderen plaatsten zich via de kwalificatiereeks al rechtstreeks voor de match die van 24 tot en met 26 september op Whistling Straits in Wisconscin wordt gespeeld: Colin Morikawa, Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Justin Thomas en Patrick Cantlay.
Met Berger, English, Schauffele en Scheffler komt het aantal rookies op zes. Ook Morikawa en Cantlay speelden niet eerder in de Ryder Cup.
‘Dat is geen bezwaar’, aldus Steve Stricker (foto), die de keuze live op The Golf Channel bekendmaakte. ‘Zij hebben het spel dat geschikt is voor de baan en om de Ryder Cup terug te brengen naar waar hij thuishoort, Amerika.’
Europa won echter wel negen van de laatste twaalf matches.
‘Als je terugkijkt tot 2008 dan zie je dat Amerikaanse rookies in de Ryder Cup veertig partijen wonnen, 29 verloren en zeventien halvden. Dat zijn mooie cijfers', aldus Steve Stricker.’
De editie van 2008 was er overigens een waarin de Amerikanen zes debutanten hadden. Zij wonnen toen afgetekend van een Europees
team dat werd geleid door een hopeloos falende Nick Faldo.
Een opvallende afwezige in Team USA is Patrick Reed, die in voorgaande edities een van de drijvende krachten van de equipe was. Dat leverde hem de bijnaam Captain America op. Hij ligt volgens velen niet goed bij tal van zijn teamgenoten. Bovendien is Reed nog maar net genezen van een zware longontsteking. Dat laatste was volgens captain Stricker de reden van zijn keuze.
Andere kandidaten die afvielen: Webb Simpson, Billy Horschel en Sam Burns.
Stricker volgde in grote lijnen de top-12 van de ranking. Reed viel daaruit weg en Scheffler - die nog nooit won op de PGA Tour - krijgt dus de voorkeur.

De Europese captain Padraig Harrington maakt zondag aanstaande om 20.00 uur onze tijd, na het BMW PGA Championship op het Engelse Wentworth, zijn drie wildcards bekend.
Er staan nu vijf van de negen kwalificatieplaatsen vast: die van Jon Rahm, Paul Casey, Tyrrell Hatton, Viktor Hovland en Rory McIlroy.
Lee Westwood, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton en Shane Lowry zijn virtueel geplaatst en hebben de kansen in eigen hand.
Vooral Shane Lowry moet oppassen.
Bernd Wiesberg, Viktor Perez, Guido Migliozzi, Robert MacIntyre, Thomas Detry maar ook anderen hebben nog grotere of kleinere kansen om zich rechtstreeks in het team te spelen.
Ian Poulter en Sergio Garcia zijn grote favorieten voor een wildcard. Als Shane Lowry zich niet automatisch plaatst, is hij een sterke kandidaat voor een captain's pick.
Het volledige Europese kwalificatiescenario vind je hier

Tour
  • Golfsupport.nl