Cantlay houdt Rahm op afstand

Patrick Cantlay moest er hard voor werken, maar zijn voorsprong op de nummer 1 van de wereld bleek uiteindelijk groot genoeg om het Tour Championship en de FedEx Cup te winnen.

Cantlay houdt Rahm op afstand

Cantlay begon het Tour Championship met vier slagen voorsprong op Jon Rahm en had er 72 holes later nog één over. Precies genoeg dus om zijn vierde overwinning van het seizoen bij te schrijven en de FedEx Cup mee naar huis te nemen.

Het duo speelde 54 holes samen en maakte er een matchplaywedstrijd van, waarbij de rest van het veld kon slechts vol bewondering kon toekijken. Met een afsluitende 68 kwam Rahm op -20 (vier slagen minder dan de Kevin Na), maar Cantlay (-21) bleef met een 69 net buiten bereik.

'Jon is niet voor niets de nummer 1 van de wereld', zei de caddie van Cantlay na de zenuwslopende finale. 'Het was intens. Ik had geen moment het gevoel dat we konden ontspannen.

Op de slothole sloeg Rahm met zijn ijzer-5 bijna de vlag uit de hole, maar hij miste de eagleputt, zodat zijn tegenstander twee putts voor de overwinning had. En met die putter zit het wel goed de laatste weken, dus Cantlay maakte het koelbloedig af

'Ik heb alles gegeven, maar maakte te weinig birdies om hem onder druk te zetten', aldus Rahm die vanaf de par-5 zesde hole twaalf paren op rij maakte. 'Ik was deze week misschien net iets beter, maar Patrick heeft geweldig gespeeld. Zijn laatste paar holes waren indrukwekkend. Hij heeft het verdiend.'

Leaderboard