Luiten in Europese klassieker

Europees team wordt gesmeed op Wentworth: hoe gaat het Europese team eruitzien? … Luiten enige Nederlander in BMW PGA Championship … PGA Tour neemt even rust voor start van het nieuwe seizoen … Nederlandse klassieker op UGC ‘de Pan’ … Pasqualle Coffa reist af naar Zwitserland … Drie Oranjespelers in Duits Challenge Open

Wentworth


Toernooi:
BMW PGA Championship
Data: 9 - 12 september 2021
Baan: Wentworth Golfclub, West Course, Virginia Water, Surrey (Eng)
Lengte: 6.646 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 8.000.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 13.00-19.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00-18.30 uur.
Mooie namen: Viktor Hovland, Tommy Fleetwood, Billy Horschel, Tyrrell Hatton, Shane Lowry, Adam Scott, Justin Rose, Lee Westwood, Ian Poulter en Christiaan Bezuidenhout
Nederlanders: Joost Luiten. Is vooralsnog de enige. Darius van Driel staat derde op de reservelijst. Wil Besseling en Lars van Meijel staat daarop te laag om een reëele kans op deelname te hebben.
Winnaar in 2020: Tyrrell Hatton (Eng)
Laatste winnaars: 2020 - Tyrrell Hatton (Eng), 2019 - Danny Willett (Eng), 2018 - Francesco Molinari (Ita), 2017 - Alex Noren (Zwe), 2016 - Chris Wood (Eng)
Bijzonderheden: Na The Open is het BMW PGA Championship het sterkst bezette kampioenschap op Europese bodem. Een keur aan Europese topspelers verschijnt aan de start op de historische grond van Wentworth - ook zes van de negen spelers die nu virtueel deel uitmaken van het Europese Ryder Cup-team.
Alleen Jon Rahm, Rory McIlroy en Paul Casey ontbreken. Zij zijn echter al zeker van een ticket naar Wisconsin.
Bernd Wiesberger, Victor Perez en Robert MacIntyre hebben nog een kansje op rechtstreekse kwalificatie. Dat zou dan ten koste kunnen gaan van Shane Lowry, die geen risico heeft genomen en meedoet op de West Course bij Londen.
Er zijn twee voorname kandidaten voor een wildcard: Ian Poulter en Sergio Garcia. De Engelsman doet mee (voor de achttiende keer), maar de Spanjaard is er niet. Hij deed voor het laatst mee in 2014 en stapte toen geblesseerd uit.
Garcia heeft een hekel aan de West Course van Wentworth en hij denkt tevens dat het wel goed zit met zijn wildcard - zeker na zijn veertiende plaats in het Tour Championship (en dus ook op de FedEx Ranking) van afgelopen week.
Enfin, na het BMW PGA Championship maakt captain Padraig Harrington zijn drie picks bekend. Zijn collega Steve Stricker vult deze week al zijn zes aanwijsplekken in.
Joost Luiten is zoals het er nu naar uitziet de enige Nederlander in het veld. Hij deed elf keer eerder mee, maar finishte nooit in de top-10. Zijn beste prestatie was een elfde plaats in 2015.
Wentworth is een van de magische banen van de Europese Tour. Hij ligt even ten westen van Londen, niet al te ver van dat andere pareltje van de Engelse inland courses, Sunningdale.
Goede ballstrikers komen vrijwel altijd bovendrijven op de West Course. Geen wonder dat winnaar Tyrrell Hatton in 2020 qua strokes gained van tee tot green de beste was.
Vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

PGA Tour

Na het spannende Tour Championship in Atlanta neemt de PGA Tour heel even rust: volgende week (16 - 19 september) al begint in Napa in de staat Californië het seizoen 2021/2022 met het Fortinet Championship.
Er stonden 48 toernooien op het schema, maar het HSBC Champiions in China is geschrapt.
Volledige schema 2021/2022

LPGA Tour

Anne van Dam kan haar poging om haar huidige tourkaart te behouden voorzetten op The Oregon Golfclub bij West Linn in - natuurlijk - de staat Oregon.
Daar wordt van 16 - 19 september de Cambia Portland Classic gespeeld. Er kan 1,4 miljoen dollar worden verdeeld.
Meer informatie

Ladies European Tour

Pasqualle Coffa doet van 9 - 11 september mee aan het met 200.000 euro gedoteerde Zwitsers Open.
Dit toernooi wordt gespeeld op Golfpark Holzhäusern, twintig kilometer ten noordoosten van Luzern.
Meer informatie en vanaf donderdag Live Scoring via website Ladies European Tour

Challenge Tour

De prijs voor belachelijkste naam van een toernooi gaat deze week naar het met twee ton gedoteerde Big Green Egg German Challenge powered by VcG, dat van 9 - 12 september wordt gespeeld op de Wittelsbacher Golfclub in Neuburg an der Donau.
Op de deelnemerslijst komen we de namen tegen van Daan Huizing, Koen Kouwenaar en Robbie van West.
Meer informatie en vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Symetra Tour

De Capitol Hill Golfclub in Prattville, Alabama is van 17 - 19 september gastheer van het met 175.000 dollar gedoteerde Guardian Championship. Dewi Weber reist dan ook af naar Alabama.
Meer informatie

Alps Tour

Het eerstvolgende toernooi is het Alps de Andalucia. Dit 54-holes toernooi wordt van 9 - 11 september op de Anoreta Golfclub bij Malaga gespeeld en er zit veertig mille in de prijzenpot.
Meer bijzonderheden en scoring via de website van de Alps Tour

Pro Golf Tour
Pas volgende maand (4 - 6 oktober) vervolgt dit circuit zijn seizoen met het vijftig mille gedoteerde Castanea Resort Championship op het Golfresort Adendorf, even ten zuidoosten van Hamburg.
Meer informatie

NGF

Van 8 -11 september wordt op de baan van UGC ‘de Pan’ het Nationaal Open gespeeld. Voor mannen en voor vrouwen.
Meer informatie en scoring via de website van de NGF

Tour
  • Golfsupport.nl