Raak voor de andere Højgaard

Nadat vorige week zijn tweelingbroer Rasmus won op de Europese Tour, was het in het Italiaans Open de beurt aan Nicolai Højgaard. Johannes Veerman tekende voor een top tien, terwijl Joost Luiten 18de werd en Wil Besseling 52ste.

Raak voor de andere Højgaard

De familie Højgaard zal het vast tijd hebben gevonden dat Nicolai op het hoogste niveau won. Broer Rasmus was namelijk al drie keer de sterkste op de Europese Tour en stond vorige week in Zwitserland nog met de bokaal omhoog. Maar de eerste van Nicolai mocht er wezen: hij wist in Italië op de Ryder Cup-baan van 2023 een ijzersterk veld achter zich te houden.

De 20-jarige Deen had op de afsluitende par-5 een birdie nodig om Tommy Fleetwood (71) en Adrian Meronk (66) van zich af te schudden, en voldeed aan die opdracht. Koelbloedig rolde hij de putt van een meter in het hart van de hole voor een 71 (par) en een totaal van -13. Het bleek precies genoeg om zijn eerste titel op de Europese Tour veilig te stellen.

'Eindelijk', verzuchtte hij na afloop. 'Ik heb er lang voor moeten werken en omdat Rasmus al drie keer heeft gewonnen, wilde ik het alleen maar meer. Het is moeilijk om birdies te maken als je voor staat, maar je moet blijven grinden. Iedereen krijgt het op een gegeven moment lastig. En uiteindelijk kwam die birdie toen ik 'm nodig had.'

Johannes Veerman gaf zijn goede vorm een vervolg me zijn derde top 10-notering in zijn laatste vijf optredens. De Amerikaanse Nederlander sloot af met een 69 (-2), wat hem een gedeeld 8ste plaats (-9) opleverde. Joost Luiten maakte vandaag drie birdies en drie bogeys voor een 71, waarmee hij uiteindelijk 18de werd (-6). Ook Wil Besseling ging in level par rond, waarmee hij in de middenmoot bleef hangen: 52ste op level par.

Leaderboard

Tour
  • ProShots