Bontan net buiten top-10

Dankzij een sterke slotronde won de Nederlandse pro nog heel wat plaatsen in de wedstrijd van de LETAS.

bontan

Rijk werd de Nederlandse er niet van - de dertiende plaats was slechts goed voor €984,- - maar het goede gevoel dat ze uit Zwitserland meenam, was veel meer waard dan de cheque van nog geen duizend euro.

Zhen Bontan eindigde maar één keer hoger in een wedstrijd van het tweede Europese vrouwencircuit. In juni eindigde ze in de Golf Flandres Letas Trophy als twaalfde, maar - net als bij haar zeventiende plaats in het vorige evenement - haar eindtotaal die week was boven par.

In Zwitserland eindigde de speelster van De Pan voor het eerst dit seizoen onder par na rondes in 70, 74 en tenslotte 69 slagen.

Het was niet de laagste Nederlandse score van de week. Die eer was weggelegd voor Nikki Hofstede die bij haar debuut op het circuit niet alleen de cut haalde, maar met een 68 op de slotdag ook nog eens het laagst ging van alle Nederlandse vrouwen die naar Zwitserland af waren gereisd. Het leverde de amateur van Houtrak de 24e plek op (level). Romy Meekers en amateur Lizzy Peeters werden 38ste.

Einduitslag

Ladies European Tour

In het Creekhouse Ladies Open doet in de tweede helft van het toernooi geen Nederlandse meer mee.. De cut, die op +6 lag, bleek veel te hoog gegrepen voor Pasqualle Coffa. De Brabantse had het moeilijk in Zweden en eindigde na rondes in 79 en 80 slagen in de achterhoede van het veld.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport