Antonisse kansrijk naar slotdag op Gelpenberg

Van de kleine veertig Nederlanders die donderdag van start gingen zijn er na twee dagen nog dertien over in de wedstrijd van de Pro Golf Tour. Eén van hen doet zaterdag serieus mee om de zege. Amateur Dario Antonisse staat maar twee slagen achter de leider.

antonisse

Het Duitse satellietcircuit is een springplank voor talent en het is dan ook geen zeldzaamheid dat amateurs nadrukkelijke van zich laten horen in de strijd om de zege.

In het FaberExposize Gelpenberg Open 2021 in het Drentse Aalden is dat niet anders nu Dario Antonisse zich zaterdag mag melden voor de laatste flight van het toernooi.

De topamateur liet vrijdag, net als donderdag, zien dat hij in grootse vorm steekt, nadat hij nog geen week geleden ook de Twente Cup wist te winnen in een veld vol professionals.

Zo ver is het nog niet, maar na een prima 69 voor een totaal van -6 heeft de Nederlander alle kans om dit kunstje voor een tweede opeenvolgende week uit te halen.

Antonisse maakte op weg naar zijn ronde in twee onder par vier birdies en twee bogeys, en zette zichzelf met -6 al vroeg aan kop van het leaderboard.

Op een opnieuw lastig spelende baan lukte het uiteindelijk maar één man om nog onder die score te duiken. Alleen Frederik Schott deed het met -8 net iets beter, waardoor Antonisse zich zaterdagmorgen vroeg mag melden voor een ronde in de laatste flight van de dag en wie weet wel een heel bijzonder slot van het toernooi.

Er zijn meer landgenoten die op de slotdag nog van zich kunnen doen spreken. Mike Toorop, Stan Kraai en Nordin van Tilburg staan net buiten de top-10, terwijl Floris de Haas, Peter Melching en Davey Porsius op hun beurt maar net buiten de top-20 staan en nog een handvol spelers de cut haalde en hoe dan ook nog achttien holes hebben om te klimmen op het leaderboard

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport