FaberExposize Gelpenberg Open van start

De Drentse Golfclub De Gelpenberg zet dit jaar nadrukkelijk een stempel op de nationale en internationale golfkalender. En wat voor één: eentje met een gouden rand. Met als hoogtepunt het FaberExposize Gelpenberg Open van 2 tot en 4 september, een wedstrijd die deel uitmaakt van de Pro Golf Tour.

GELPENBERG

Het is na het Internationale Dutch Senior Open kampioenschap en het Nederlands Strokeplay kampioenschap t/m 18 jaar de finishing touch van de dit jaar op de Gelpenberg georganiseerde golftoernooien.

Voor het FaberExposize Gelpenberg Open komen maar liefst 156 topgolfers uit binnen- en buitenland naar de oudste Drentse golfclub. Dit toernooi met zoveel topspelers geeft het DNA van De Gelpenberg opnieuw een enorme boost en de golfgenen van de vereniging een geweldige impuls. “Wij zetten met deze internationale golfwedstrijd het golfen in Noord Nederland en in het bijzonder Drenthe en Coevorden nadrukkelijk op de kaart,” zegt een trotse voorzitter Marcel Kocks.

GELPENBERG GOLFPAREL

Normaal gesproken worden dit soort grote golftoernooien altijd beneden de grote rivieren gespeeld. Maar door toeval en door snel en adequaat te handelen wist De Gelpenberg deze wedstrijd op haar baan te krijgen. Dat is absoluut een onderscheiding, want bij de organisatie meldden zich veel golfbanen. Daarvan bleven er maar 15 over waar de wedstrijden van de Pro Golf Tour dit seizoen worden gespeeld. Tot die golfparels behoort dus De Gelpenberg.

Overigens is De Gelpenberg met een oppervlakte van 60 hectare qua oppervlak één van de grootste ‘bedrijven’ in de gemeente Coevorden. De economie in deze gemeente en omringende krijgt trouwens een enorme boost van dit toernooi als je bijvoorbeeld alleen al kijkt naar alle overnachtingen en andere horeca- en leisurefaciliteiten waarvan alle deelnemers, hun begeleidingsstaf, de toernooiorganisatie en gasten gebruik maken.

PROFIEL EN PLAATJE

“Het profiel en plaatje van onze vereniging met de baan, de golfpro’s, de shop, de horeca en alle andere faciliteiten klopt helemaal. Dat willen we graag laten zien,” benadrukt Marcel Kocks.

Mede door dit toernooi krijgt de kwaliteit van de baan sec ook een extra impuls. Want de fairways en greens en oefenfaciliteiten moeten tip-top in orde zijn. Laat dat maar aan de 14 greenkeepers van Vos Golf en Sport uit Ruinerwold over. Dat dit de vereniging extra geld kost heeft het bestuur er graag voor over. Maar de voorzitter is blij dat de gemeente Coevorden, de provincie Drenthe en sponsoren ook hun financiële steentje bij willen dragen om dit bijzondere sportevenement in deze provincie te laten plaatsvinden.

Binnen dit prachtige provinciale profiel past ook de wijze waarop de leden van De Gelpenberg meewerken gedurende de toernooidagen. Bijna 100 leden hebben zich als vrijwilliger gemeld om allerlei werkzaamheden en diensten te verrichten.

Vorig jaar kon het 50-jarig bestaan van de vereniging door Corona niet gevierd worden met onderscheidende activiteiten. Met het FaberExposize Gelpenberg Open in 2021 maken de golfclub en haar leden duidelijk dat hun golfbaan zeer gewild is. “Op de Gelpenberg moet je gespeeld hebben,” zegt menig golfer, weet Marcel Kocks. De leden mogen dat iedere dag doen. Maar ze maken van 2 tot en 4 september graag plaats om zelf en met de vele bezoekers deze dagen te smullen van internationaal topgolf.

Livescoring

De toegang tot het evenement is gratis.