Van der Weele bij beste twintig op The Dutch

Met een grijns van oor tot oor keek de amateur na afloop van zijn B-NL Challlenge Trophy terug op zijn optreden op The Dutch. 'Een heel mooie ervaring.'

kiet van der weele

Een echte topweek wilde hij het niet eens noemen. Ondanks een plaats bij de beste twintig in de wedstrijd van de Challenge Tour, ondanks een uitstekende -3 op de slotdag, ondanks een uitstekende eagle op de par-5 achttiende tot besluit.

'Het was goed, zeker, maar echt top was het ook nog niet. Het kan tenslotte altijd beter en hier en daar heb ik ook wel wat laten liggen en maakte ik foutjes die je niet moet maken', was de topamateur streng voor zichzelf met verwijzing naar de vier bogeys die hij op de slotdag maakte.

Opvallend genoeg won hij bijna elke keer als hij een slag inleverde, deze direct terug.

'Het is heel gek, maar ik heb het wel vaker dat als ik een mindere hole speel, ik daarna meteen birdie maak. Alsof ik mezelf even wakker schud en dan net even scherper ben of zo', zocht hij ook zelf naar een verklaring voor de gewonnen slagen op vier, negen en achttien.

Het waren niet de enige slagen die hij won, en vooral zijn reeks van vier tot en met zes was opvallend. 'Dat waren drie lekkere holes, vooral de eagle op zes was prettig. Net als de eagle op de laatste. Gisteren speelde ik dezelfde bal en sloeg ik hem in het water maar ik had al bedacht dat als ik zo'n kans vandaag weer zou krijgen, ik precies hetzelfde zou doen. Ik had een ijzer-6 van 240 meter over, die ik goed raakte en dat de putt valt is een heel lekkere bonus.'

Ondanks de hoge klassering piekert de 21-jarige Van der Weele er niet over om zijn toekomstplannen aan te passen.

'Het was goed om te zien dat ik mee kan op dit niveau, maar tegelijkertijd heb ik ook gezien waar het nog beter moet. Als ik die mannen hier zie, die spelen over het algemeen zo slim, missen de bal zelden op de verkeerde plek, dat is wel iets waar ik nog aan moet werken. Daarbij vind ik dat ik nog niet hoog genoeg sta op de wereldranglijst, heb ik in de internationale amateurtoernooien nog te weinig laten zien en heb ik ook geen behoefte om op de Pro Golf Tour te moeten beginnen, en dat zou omdat er geen Qualifying School is, wel het geval zijn. Ik blijf sowieso het komende seizoen nog amateur maar wil de overstap daarna zeker maken. Dit smaakt zeker naar meer.'

De zeventiende plaats waar Van der Weele uiteindelijk mee van de baan stapte (-4) deelde hij met Daan Huizing. Lees zijn verslag van het toernooi hier.

De zege in Spijk ging na zeven (!) extra holes naar de Spanjaard Alfredo Garcia-Heredia. Vier man eindigden de wedstrijd op -11 waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Op de eerste extra hole verliet Michael Hoey het veld, waarna drie spelers hun weg vervolgden.

Na drie extra gangen over hole 18 - waarbij alleen Haraldus Magnus afhaakte - werd de strijd verlegd naar de par-10 tiende waar de 39-jarige Spanjaard uiteindelijk aan het langste eind trok en zich dankzij een birdie op de zevende extra hole tot de eerste winnaar van de B-NL Challenge Trophy mocht kronen.

Leaderboard

Na zeven holes was er dan toch een winnaar op The Dutch.
Tour
  • Golfsupport